2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Mi kerül egy vacsorán 5,5 millióba? – kérdezi Szijjártót az MSZP

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 20:45
Mi kerül egy vacsorán 5,5 millióba? – kérdezi Szijjártót az MSZP

Szijjártó Pétert 2022 februárjában népes üzleti delegáció kísérte el Egyiptom fővárosába, majd onnan Bahreinbe. Komjáthi Imre (MSZP) írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez, hogy megtudja, mi volt a menü a repülőn külügyminiszter úr egyiptomi útján, hogy az személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Újra előkerült az a tavaly februári utazás, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter mintegy 50-60 üzletemberrel együtt repült Kairóba, majd onnan Bahreinbe. A közpénzből finanszírozott út során 5,5 millió forintot költött az állam étkezésre és további hétmilliót fedélzeti internetelérésre. A költségek részleteit most Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke tudakolta írásbeli kérdésben.

Mint azt a szocialista politikus Facebook-bejegyzésében írja, fejenként közel 110 ezer forintba került a fogyasztás, ez pedig „több, mint egy közmunkás havi bére, de még a minimálbérből élőknek is félhavi fizetése”. Nyomatékosan megjegyzi, a luxusrepülőgépes dőzsölés különösen visszás, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre.

Komjáthi kíváncsi a menüre, arra, hogy ki szállította a cateringet, mi alapján választották ki Miniszter Úr küldöttségének üzletember tagjait, illetve, hogy ők hozzájárultak-e az utazás költségeihez.

Sőt, arra is kíváncsi, melyik internetszolgáltató keresett 7 millió forintot az úttal.
Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala