2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

„Kifárasztásra játszanak”, Mészáros Lőrinc cége megint nem fizetett egy alvállalkozónak

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 21:30
„Kifárasztásra játszanak”, Mészáros Lőrinc cége megint nem fizetett egy alvállalkozónak

Kritikus helyzetbe került anyagilag egy Komárom-Esztergom vármegyei kisvállalkozás, amely Mészáros Lőrinc büki szállodájának felújításán dolgozott – értesült a szabadeurópa.hu. A cég vezetője szerint megbízójuk – bár egy e-mailben elismerte, hogy elvégezték a kért munkát – 24 millió forinttal tartozik nekik.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Egy projektvezető nyíltan a szemünkbe mondta, hogy a kifárasztásunkra játszanak. Hogy úgyis mi fogjuk rövidebb ideig bírni. Pénzzel, idővel, ügyvédi költséggel. Lassan kezdem azt hinni, hogy sajnos igaza volt”

 nyilatkozta a Szabad Európának Sándor, egy villanyszereléssel foglalkozó, Komárom-Esztergom vármegyei kisvállalkozás vezetője.

A cég a Hunguest Hotel Répce épületének felújítási munkálataira szerződött még 2021 októberében, úgy gondolta akkor, hogy jól fizető, hosszú távú munkát talált 57 millió forintos vállalkozói díjért.  

A hotel lassan már kilenc hónapja újra működik, Sándorék viszont még mindig várnak pénzük jelentős részére, 24 millió forintra.

A hotel, mint az összes Hunguest szállodalánchoz tartozó, Mészáros Lőrinc tulajdonában áll. Azt a 24.hu írta meg egy közérdekű adatigénylés nyomán még 2020-ban, hogy a Hunguest Hotels összesen 17,7 miliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert 14 szállodája felújítására, igaz, ebből a gazdasági válságra hivatkozva négymilliárd forintot végül visszatartottak.

A büki Hotel Répce felújítására így is jutott ebből másfél milliárdnyi állami pénz, a munkálatok teljes költsége hatmilliárd forint volt.  Ehhez kapcsolódóan: Mészáros Lőrinc cégét most egy nem nyilvános kormányhatározat értelmében éppen 17 milliárd forint állami pénzzel dobhatják meg, szemlézte a lap hírét a 24.hu.

A szabadeurópa.hu korábban írt egy másik, hasonló esetről, amely kapcsán Mészáros Lőrinc cége, az R-Kord egy vasúti óriásprojekt kapcsán számos kivállalkozást tett anyagilag lehetetlen helyzetbe. Az R-Kord arra hivatkozott, hogy az állam sem fizetett nekik.

Fotó: Hunguest Bük weboldala