2024.04.16., kedd - Csongor
Szombathely: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Dúró Dóra az orosz tévében ígérte oda Ukrajna jelentős részét Moszkvának

frisshirek.hu | 2023. május 11. - 21:15
Dúró Dóra az orosz tévében ígérte oda Ukrajna jelentős részét Moszkvának

Bencsik András után Dúró Dóra is interjút adott az orosz állami csatornának, a Russia Today-nak. A Mi Hazánk képviselője a közel 10 perces interjú több részén is az azonnali tárgyalások szükségét emlegette, és hangsúlyozta, hogy pártjával ellenzik Ukrajna esetleges NATO-tagságát, amely szerinte növelné a nukleáris konfliktus esélyét, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentene Magyarországnak.

Ezúttal Dúró Dórát, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét szólaltatta meg az orosz állami hírcsatorna, az EU területén papíron elérhetetlen RT. A beszélgetést a párt is megosztotta a Youtube-csatornáján.

A mintegy 10 perces, angol nyelvű összeállításban Dúró kifejti véleményét Ukrajna NATO-csatlakozásával kapcsolatban, amit ő nemzetbiztonsági kockázatnak tart, hiszen Ukrajna éppen háborúban áll Oroszországgal. De ha nem így lenne, pártja akkor sem támogatná a felvételüket, mivel Kijev rendre megsérti az ország területén élő kisebbségek (magyarok, oroszok, románok) jogait.

Ezután Dúró, mintha egy fideszes képviselőt hallanánk, elismételte a kormánypropagandát, hogy Magyarország érdeke a háború azonnali befejezése. De ő annyiban bátor volt, hogy kimondta, számukra mit jelent a béke:

Ukrajnának le kell mondania azokról a területeiről, ahol „oroszul beszélő, Oroszországhoz tartozni akaró emberek élnek”, akkor azt Kijevnek el kell fogadnia.

Hozzátette: egyetért Tucker Carlsonnal, aki szerint Zelenszkij valóban nem akar békét, szemlézte a műsort a hvg.hu.

Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala