2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Dúró Dóra az orosz tévében ígérte oda Ukrajna jelentős részét Moszkvának

frisshirek.hu, 2023. május 11. - 21:15
Dúró Dóra az orosz tévében ígérte oda Ukrajna jelentős részét Moszkvának

Bencsik András után Dúró Dóra is interjút adott az orosz állami csatornának, a Russia Today-nak. A Mi Hazánk képviselője a közel 10 perces interjú több részén is az azonnali tárgyalások szükségét emlegette, és hangsúlyozta, hogy pártjával ellenzik Ukrajna esetleges NATO-tagságát, amely szerinte növelné a nukleáris konfliktus esélyét, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentene Magyarországnak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ezúttal Dúró Dórát, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjét szólaltatta meg az orosz állami hírcsatorna, az EU területén papíron elérhetetlen RT. A beszélgetést a párt is megosztotta a Youtube-csatornáján.

A mintegy 10 perces, angol nyelvű összeállításban Dúró kifejti véleményét Ukrajna NATO-csatlakozásával kapcsolatban, amit ő nemzetbiztonsági kockázatnak tart, hiszen Ukrajna éppen háborúban áll Oroszországgal. De ha nem így lenne, pártja akkor sem támogatná a felvételüket, mivel Kijev rendre megsérti az ország területén élő kisebbségek (magyarok, oroszok, románok) jogait.

Ezután Dúró, mintha egy fideszes képviselőt hallanánk, elismételte a kormánypropagandát, hogy Magyarország érdeke a háború azonnali befejezése. De ő annyiban bátor volt, hogy kimondta, számukra mit jelent a béke:

Ukrajnának le kell mondania azokról a területeiről, ahol „oroszul beszélő, Oroszországhoz tartozni akaró emberek élnek”, akkor azt Kijevnek el kell fogadnia.

Hozzátette: egyetért Tucker Carlsonnal, aki szerint Zelenszkij valóban nem akar békét, szemlézte a műsort a hvg.hu.

Fotó: Dúró Dóra Facebook-oldala