2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Balázs válthatja Szijjártót? (Frissítve)

frisshirek.hu, 2023. május 09. - 13:30
Orbán Balázs válthatja Szijjártót? (Frissítve)

A hírszerzési témákra specializálódott Intelligence Online oldal információi szerint hamarosan kettéválhat a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A minisztériumot vezető Szijjártó Péter a jövőben a kereskedelemért, a külgazdaságért felelne, míg Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs kapná meg a diplomáciai terület vezetését, írja a Telex. A kormány cáfol.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A cikk szerint Orbán az elmúlt időszakban nagy befolyásra tett szert a külügyi, diplomáciai területen. Nemrégiben például vezetése alá került a Magyar Külügyi Intézet.

Azt is megjegyzi a cikk, hogy a külügyi hírszerzésért felelős hivatal nemrég szintén kikerült Szijjártó minisztériuma alól. Ez Rogán Antal tárcájához került, ami a többi szolgálatot is ellenőrzi.

Az Intelligence azt is tudni véli a Telex szemléje alapján, hogy még egy nagyobb változás várható a közeljövőben. Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis visszavonulna. Ez szintén Rogán térnyerését eredményezheti.

Orbán Balázs és Rogán Antal kerülhetnek tehát stratégiai döntéshozói pozícióba a kormányban. Ez a térnyerés azonban kettejük rivalizálását is magával hozhatja.

Frissítés: Reagált a kormány a kormányátalakításról szóló pletykákra

A Szeretlek Magyarország cikke szerint cáfolta a kormány a kormányzati átalakításról szóló pletykákat, miszerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium különválása után Orbán Balázs kapná meg a diplomáciai terület vezetését, illetve, hogy Pintér Sándor távozna a belügyminiszteri posztról.

A sajtó egy része által terjesztett hír kamu, fake news!

- írta a Telex megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Fotó: Wikimedia Commons