2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Szeretettel Újpestről: a Fradi-csürhe az új Békemenet. Ti vagytok a Nerencváros

frisshirek.hu, 2023. május 08. - 10:37
Szeretettel Újpestről: a Fradi-csürhe az új Békemenet. Ti vagytok a Nerencváros

A Fradi-csürhe az új Békemenet. Ti vagytok a Nerencváros – üzenték óriásmolinókon az újpesti drukkerek a Ferencváros szurkolóinak a két csapat május 1-jei meccsén. A váratlanul éles kritika túlmutat a rivális táborok közötti hagyományos gyűlölködésen, és a magyar labdarúgás nemzeti színű felszíne alatt feszülő ellentmondásokra irányíthatja a figyelmünket - írta meg a hang.hu.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nem ez volt az első eset, hogy az újpesti szurkolók politikailag is értelmezhető üzenetekkel buzdították sajátjaikat, vagy szóltak be ellenfeleiknek.

A kormányellenes állásfoglalás érdekességét mégis az adja, hogy látszólag mindeközben jelen kormányunk legkedvesebb szavazótábora a futball szurkoló,

hiszen a 2010 óta megépült stadionoknak se szeri, se száma, ahogy számolni is nehéz a szakágra fordított közpénzmilliárdokat is. Ennek ellenére a szurkolói tribünben nem csak örömódákat hallani, mert a drukkerek és az ultrák olykor megfogalmaznak a kormányt becsmérlő sorokat is általában a Guantanamera dallamára - emlékeztet a hírportál. De jól hallható az ismert politikai elemző, Somogyi Zoltán Facebook-oldalán közzétett videóján is a "Fidesz-bajnokság" skandálása:

A Magyar Hang a szurkolók kormánykritikáját leginkább a következő kijelentésben foglalnák össze:

legendát nem lehet venni.

Ezt leginkább a kispesti szurkolók hangoztatják, hiszen a valódi legenda, Puskás Ferenc hivatalosan hozzájuk kötődne, Orbán mégis lenyúlná az ő örökségét a háza sarkába épített focicsapat és stadion számára. Ezek a rigmusok főképp a felcsúti Puskás Akadémia elleni meccseken hangoznak fel - nem véletlenül.

A hatalom mégis abban bízik, hogy végül neki lesz igaza, lehet pénzen legendát venni, ahogy be lehet kebelezni pusztán pénzből az egész magyar labdarúgást is - állítja fizetőfal mögé bújtatott cikkében a Magyar Hang.

A kiemelt kép forrása: Somogyi Zoltán Facebook-oldala