2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

David Attenborough képviselhetné bolygónkat, ha földönkívüliekkel találkoznánk

frisshirek.hu, 2023. május 02. - 20:37
David Attenborough képviselhetné bolygónkat, ha földönkívüliekkel találkoznánk

Egy, az Egyesült Királyságban elvégzett felmérés alapján Sir David Attenborough lehetne a Föld legfőbb képviselője, ha kapcsolatba lépnénk az idegenekkel – írja a Metro.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2000 felnőttet kérdeztek meg a vizsgálat során arról, hogy kit választanának, a felmérésen a 96 éves természettudós végzett az első helyen, írja a 24.hu szemléjében.

Bár Attenborough világszerte rendkívül népszerű, a végeredményre bizonyosan nagy hatást gyakorolt, hogy a kutató helyi származású.

Hogy kik voltak mellette a jelöltek a National Geographic által összeállított vizsgálatban? 

Brian Cox angol fizikus, 

Barack Obama volt amerikai elnök, 

Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista, 

Bear Grylls túlélési szakértő, 

Dwayne Johnson színész és korábbi pankrátor, 

Boris Johnson egykori miniszterelnök, 

Ricky Gervais komikus, Will Smith színész és énekes,

Elon Musk, aki többek között a Twitter vezérigazgató.

Nick Pope újságíró véleménye szerint Sir David egyértelmű választás volt, hiszen egész életét a Föld legtávolabbi részeinek felfedezésével és bemutatásával töltötte, így nem meglepő, hogy ő nyerte a szavazást.

Az UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen című dokumentumsorozata kapcsán végezték el a kutatást, amihez hazánkban is felvettek kérdéseket, erről a frisshirek.hu is beszámolt. A hazai kutatás azt az eredményt mutatta ki, hogy a magyarok több mint negyede látott már UFO-t.

Fotó: David Attenborough Facebook-oldala