2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Családi nappal zárult a Szombathely-Balogunyom kerékpárút építése

Hajmási Judit, 2023. április 25. - 15:13
Családi nappal zárult a Szombathely-Balogunyom kerékpárút építése

A több mint 220 millió forintból megvalósult 2,3 kilométeres beruházás célja, hogy kerékpárral is biztonságosan lehessen közlekedni a két település között

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Szombathely és Balogunyom településeket összekötő kerékpárút Szombathely közigazgatási határáig megépített 2,3 km hosszú szakasza a Petőfi telepi Halastó utcától, a meglévő kerékpárút végétől indul.

A 86.sz. főút és a temető közötti szűkös helyen a meglévő árok lecsövezésre került. Itt a kerékpárutat a főúttól szalagkorlát-védelem választja el. A vonalvezetés innen a vasúti átjáró előtti aszfaltos csatlakozásig a főút árkával párhuzamosan halad. A vasúti átjáróban a kerékpárosok részére fénysorompóval kiegészített félsorompó került kiépítésre – áll az önkormányzat által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A fejlesztés teljes összege 222 489 929 Ft volt, ebből mindössze 951 500 forintot kellett az önkormányzatnak az adófizetők pénzéből hozzátenni, a többi pénzt az EU adta a megvalósuláshoz.

A kivitelezés 2022. áprilisában kezdődött és novemberben fejeződött be. A szükséges hatósági engedélyezési eljárások után 2023. február 7-én át is adták a forgalomnak.

A projekt záró szakaszában a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési kultúra színvonalának emelése érdekében szemléletformáló kiadványok készültek és sikeres „Kerékpáros családi nap” került megrendezésre.

Fotó: Facebook / Nemény András