2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Több százan voltak Dobrev Klára nyíregyházi fórumán

László Norbert, 2023. április 22. - 13:45
Több százan voltak Dobrev Klára nyíregyházi fórumán

Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnök tartott beszédet, amelyben azt hangsúlyozta, nem törődik bele sem ő, sem pedig pártja az orbáni rendszer igazságtalanságába.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A politikus kiemelte, nagyon büszke arra, hogy a DK ilyen nagy érdeklődés mellett szervezhette meg pénteki nyíregyházi eseményét.

Beszédében emlékeztetett: ezelőtt akár 30 éve is, amikor külföldiek társaságában azt mondtuk, magyarok vagyunk, akkor örültek nekünk és megbecsültek bennünket, barátsággal fogadtak minket. Akkoriban szabadabbak lehettek a honfitársaink, mint a mai napokban. Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt 10-12 évben leépítette ezt, és mára oda jutottunk, hogy Magyarországról a korrupció és Putyin csatlósa jut eszükbe a más országokban élőknek.

Hangsúlyozta, a mai Magyarországra már sehol sem néznek fel, hiszen a körülöttünk lévő országok is mind beelőztek minket.

A nyakunkon van egy hazug, korrupt, zsarnok hatalom, akik miatt szégyenkeznünk kell

– fogalmazott a politikus.

A magyar kórházak személyi állományának csökkenésére is utalt beszédében, amely miatt hatalmas problémák vannak az egészségügyben országszerte.

Szerinte a nemzeti, a magyar büszkeséget akarja a mai hatalom elvenni tőlünk.

Európa legnagyobb inflációja hazánkban van, az élelmiszer árak nálunk a legmagasabbak, nincsenek tanáraink, akik gyermekeinket tanítsák – mondta.

Mondadójában kitért arra is, 13 évvel ezelőtt Orbán Viktor úgy vehette át a hatalmat, hogy akkor soha nem látott gazdasági fellendülés jellemezte a világot, renget uniós forrás érkezett hazánkba, de ez nem látszódik meg sem a szabolcsi megyeszékhelyen, sem pedig az országban. Stadionokban, kastélyokban, luxusautókban van a pénz az Orbán vezette országban. Ezekből a forrásokból az oktatást, az egészségügyet, az embereket kellett volna segíteni, nem a kormányzati holdudvart.

Egy rablóbanda uralja az országot

– hangoztatta a közönségnek.

Kitért arra is, hogy a kormányzati propaganda által naponta hangoztatott „szankciós gazdasági válság” egy hazugság, hiszen a körölöttünk lévő országok éppúgy érintettek, mint mi, márpedig a környezetünkben sehol nincs ekkora gazdasági válság.

Nem a szankciók és nem a háború, hanem az Orbán-rendszer árát fizetjük meg a pénztáraknál, a gyógyszertárakban.

– hangsúlyozta Dobrev Klára, aki aláhúzta, hogy Orbánék csak a hatalom megtartását tartják szem előtt és ezért mindent beáldoznak. Ebben az országban mindig mindenki hibás, csak a hatalmon lévők nem.

A DK árnyék-miniszterelnöke utalt arra is, az ellenzék nem húz szét, de nem szeretnék, hogy ismét a pártközpontokból döntsék el, kik lehetnek majd a következő évi választásokon jelöltek. A magyar polgárok többsége még most is Európához szeretne tartozni, ebben is egység van.

Rámutatott, hogy

Hatalomtechnikai játszadozásokkal igyekszik a mai hatalom elbizonytalanítani a lakosságot, és olcsó, kiszolgáltatott dolgozókra építik a gazdaságot.

Szónoklatában kiemelte, a kínai akkumulátorgyárak ügye is az olcsó munkaerőről szól elsősorban.

Az árnyék-miniszterelnök hangsúlyozta, az ország csak akkor lehet sikeres, ha a kormány mögött sikeres állampolgárok állnak, szerinte ebbe az irányba kell terelni hazánkat, ő erre vállalkozik. Az árnyékkormány egy új alapokon nyugvó rendszert akar felépíteni, a jelenlegi teljes lebontásával.

A DK az ellenállás tömegévé kívánja formálni a szavazókat, akik majd végül meg tudják buktatni a mai kormányzatot. A legelső feladatuknak a reménytelenség felszámolását jelölte ki.

Az ellenállás közepe és legerősebb pártja a Demokratikus Koalíció – fogalmazta meg a politikus.

A teljes beszédet ide kattintva tekintheti meg.

Fotók: Demokratikus Koalíció/Facebook