2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 1o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Vasúttörténeti park épül Celldömölkön

frisshirek.hu | 2023. április 21. - 15:12
Vasúttörténeti park épül Celldömölkön

Uniós forrásból létesítenek vasúttörténeti parkot Celldömölkön, a Kemenes Vulkánközpont mellett.

Több mint 536 millió forintos uniós támogatásból vasúttörténeti park épül Celldömölkön, a beruházás a tervek szerint október végére készül el - közölte a Vas megyei település önkormányzata az MTI-vel.

A vasúttörténeti parkot a Kemenes Vulkánpark mellett alakítják ki, egy a régi korokat idéző - kiállítások rendezésére, előadások megtartására is alkalmas - állomásépülettel, és egy kisvasúttal, amelynek "emblematikus mozdonyai" mérethű kicsinyítéssel készülnek.

Két tematikus játszóteret is építenek, és tervezik, hogy forgalomból kivont vasúti kocsikat is kiállítanak a park területén.

Kitértek arra, hogy Celldömölk gazdaságára és kultúrájára is nagy hatást gyakorolt a vasút, helybéliek szerint nincs olyan család, amelynek tagjai között ne lenne legalább egy vasutas.

Celldömölkön 2013-ban nyílt meg a Kemenes Vulkánpark, amelynek központi épületében 21. századi technikát alkalmazó interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a föld legjelentősebb vulkánjainak működésével – derül ki az MTI közleményéből.

Fotó: Facebook / Fehér László