2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Utcanév-magyarázó táblák készültek Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. április 11. - 16:32
Utcanév-magyarázó táblák készültek Szombathelyen

A költészet napja alkalmából került ki a Vörösmarty utcához az egyik tábla, amely Vörösmarty Mihály életéről és munkásságáról ad tájékoztatást.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Nemény András szombathelyi polgármester közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben bemutatja az újabb utcanév-magyarázó táblát.

Ma a költészet napja alkalmából Vörösmarty Mihály táblája került ki a falra, amelyről több mindent is megtudhatunk a költőről. Kiderül többek között az is, hogy Vörösmarty lánya a vas megyei származású Széll Kálmán magyar miniszterelnök felesége volt.

A következő tábla Gazdag Erzsié lesz, akiről szintén sok érdekességet tudhatnak majd meg a szombathelyiek és a városba látogatók.

A táblákon QR kódok is találhatóak, amelyeket okostelefonnal lehet leolvasni, ha valaki még több információt szeretne kapni. Ennek a kódnak segítségével megtalálhatóak és elolvashatóak Vörösmarty Mihály versei is.

Fotó: Facebook/Szombathely MJV