2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Parádés öngól után búcsúzott a Magyar Kupától a Puskás Akadémia, NB II-es csapat a döntőben

Szabó Róbert, 2023. április 05. - 22:00
Parádés öngól után búcsúzott a Magyar Kupától a Puskás Akadémia, NB II-es csapat a döntőben

Szoros mérkőzésen aratott 1–0-s győzelmet a Magyar Kupa elődöntőjében a Zalaegerszeg a Puskás Akadémia ellen, így 13 év után ismét ott lesz a fináléban a zalai együttes.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A végletekig kiélezett mérkőzésen a rendes játékidőben érvényes gól nem született, így a 90 perc leteltével következhetett a kétszer 15 perces ráadás. A találkozón kreatívabb, ötlettel telibb futballt bemutató Zalaegerszeg aztán Meshack Ubochioma révén lódutl meg a 118. percben a felcsútiak kapuja felé, a nigériai játékos pedig miután az alapvonalhoz ért az ötös mellett középre passzolt, ott azonban nem csapattársa, hanem a vendégek egyik védője, Karlo Bartolec érkezett. A horvát védő menteni igyekezett, de a kisebb gödrön megpattanó labda pont úgy perdült a lábáról tovább, hogy az Markek Tamás kapujában kössön ki, ezzel eldöntve az összecsapást a zalaiak javára.

Karlo Bartolec óriási öngólja

A zalaiak ezzel a sikerrel 13 év után jutottak be a Magyar Kupa döntőjébe.

A másik elődöntőben az NB II-es Budafok a Vasast fogadta. A másodosztály középmezőnyéhez tartozó hazaiak aztán nagy meglepetésre igen bátor, és magabiztos játékkal nyitottak, a 22. percben megszerezték a vezetést Beke Péter góljával. A 22 esztendős, korábban Hamburgban is futballozó támadó aztán a 34. és a 39. percben is betalált, ezzel pedig eldöntötte az összecsapás érdemi kérdéseit.

Végül egyik csapat sem erőltette meg magát, a második játékrészben a Vasas jobb volt, de gólt, gólokat nem szerzett, így maradt a 3–0-s eredmény a Budafok javára. A fővárosi együttes így nagy meglepetésre bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, és amennyiben sikerülne azt megnyernie NB II-es együttesként indulhatna jövőre az Európa-konferencialigában.

A Magyar Kupa döntőjében így a Zalaegerszeg és a Budafok csap majd össze május 3-án a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő
Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia 1–0 (Bartolec 119. – öngól)
Budafok (NB II)–Vasas 3–0 (Beke 22., 34. 39.)

Kiemelt fotó: ztefc.hu