2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Momentum: Borbély Lénárd Csepellel foglalkozzon, ne Németh Szilárddal

frisshirek.hu, 2023. április 06. - 09:15
Momentum: Borbély Lénárd Csepellel foglalkozzon, ne Németh Szilárddal

A jelek szerint az ellenzéki pártok Csepelen még együttműködnek, és együttesen elutasítják mind a Németh Szilárd vezette helyi Fideszt, és mind a Fideszből frissen kizárt Borbély Lénárd-féle városvezetést. Meglátásuk szerint kettejük harcán a kerület veszít, és változásra van szükség.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Belharcukat Csepel és lakosai szenvedik meg, és a kerület tovább süllyed

– írta közleményében a kerületi ellenzék arra a hírre reagálva, hogy Borbély Lénárdot, Csepel (korábban) Fideszes polgármesterét kizárták a pártból. Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, azóta arról hallani, hogy a jelenlegi kerületvezetőt nem torpantotta meg a háttérbe szorítási kísérlet, mégis elindulna függetlenként a jövőre esedékes önkormányzati választáson.

Az ellenzék számára a jelek szerint nem érvényesül az "ellenség ellensége a barátom" elv, persze nem is baj, hiszen nem ilyen gyarló módon kellene szerveződnie az önkormányzati politikának, sőt meglátásuk szerint Borbély Lénárd vitája saját volt pártjával veszélybe sodorja a kerületet. A név szerint

  • Dukán András Ferenc - Momentum,
  • Horváth Gyula - DK,
  • Takács Krisztián - MSZP

által aláírt közleményben részletesen sorolják, mivel vétett Borbély Lénárd meglátásuk szerint Csepel ellen. A helyi polgárokat és az országos hírek fogyasztóit annak látszatától igyekeznek megóvni, mintha Borbély a tisztesség miatt vált volna szálkává a Fidesz szemében. Éppen ellenkezőleg, az ellenzéki politikusok kijelentették, hogy

mára Borbély annyira mohó lett, hogy már Németh Szilárd is az útjában van: kiskakasként harcolnak, hogy minél többet tudjanak lopni, és megpróbálják felfalni egymást.

A helyi ellenzék meglátása szerint a jelenlegi városvezető működése összefoglalható a következőképpen:

  1. Csepel folyamatos leépítése.
  2. Milliárdok saját célokra.
  3. Haverok gazdagítása.
  4. Kiskakasharc Németh Szilárddal.

Úgy látják, hogy a fideszes belharc miatt csak annyi változott a kerület életében, hogy az önkormányzati propaganda kiadványokból immáron kihagyják a Fidesz választókerületi elnökét, azaz Németh Szilárdot.

A kiemelt kép forrása: Ábel Attila (a kerület alpolgármesterének személyes) Facebook-oldala