2024.04.16., kedd - Csongor
Szombathely: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Városi cég üdülőjében nyaralhatnak majd a szombathelyi gyerekek

Hajmási Judit | 2023. április 04. - 13:04
Városi cég üdülőjében nyaralhatnak majd a szombathelyi gyerekek

Miután a balatonberényi üdülőjét az állam elvette Szombathelytől, alternatív megoldással készül a polgármester, hogy mégis legyen balatoni nyara a helyi gyerekeknek.

A vasi gyermekek kedvelt üdülőhelyét, a balatonberényi tábort az állam még 2012-ben elvette a megyei önkormányzattól, 2021. májusában, pedig meg is hirdette árverésre.

Először Erzsébet-táborokat terveztek itt tartani, de 2016-ban már nem szerepelt az ingatlan az Erzsébet-táborok nyilvántartásában.

A volt gyermeküdülőt 527 millió 760 ezer forintért hirdették meg. Ettől függetlenül furcsa, hogy pár nap alatt le akarják zavarni az egész eljárást. Az ingatlan megtekintésére május 12-én, azaz szerdán adnak fél órát, 13 órától 13:30-ig – írta még 2021-ben az eset kapcsán a nyugat.hu.

A város vezetői mindent megpróbáltak, hogy ne veszítsék el a nyaralási lehetőséget a szombathelyi fiatalok, azonban akkor ez nem sikerült.

„Kezdeményezésemre tavaly is megkereste hivatalosan Szombathely polgármestere a nemzeti vagyonkezelőt, hogy legalább adják a város használatába a gyermeküdülőt, mert több száz szombathelyi család nem tudja megengedni magának, hogy gyermekeik piaci áron nyaraljanak a Balatonnál. Töltse be régi szerepét az üdülő!” – írta még szintén 2021-ben Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Most viszont Nemény András szombathelyi polgármester Facebook-oldalán tudatta az örömhírt, hogy a városi cég üdülője megnyitja kapuit a nyaralni vágyó gyerekek előtt.

Fotó: Facebook / Czeglédy Csaba és Nemény András