2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Kék sétával emlékeztek az autizmusra

Hajmási Judit, 2023. április 03. - 11:06
Kék sétával emlékeztek az autizmusra

Tegnap volt az autizmus világnapja, Szombathelyen is kék sétát tartottak, hogy felhívják a figyelmet az autistákra.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban – írja a világnap kapcsán az aosz.hu oldal, vagyis az Autisták Országos Szövetségének honlapja.

Szombathely is csatlakozott a kezdeményezéshez, és több úgynevezett kék programot is tartanak a városban. Ennek egyik mozzanata volt a tegnapi kék séta, ahol a résztvevők egy-egy kék ruhadarab viselésével és kék lámpással világították meg a menetet. Valamint ezért kapott tegnap este kék fényfestést a városháza épülete is.

Kék séta az autizmus világnapján. Megérteni, elfogadni, tanulni, szolidaritást vállalni, segíteni, feltétel nélkül szeretni – írta közösségi oldalán Nemény András polgármester a szolidaritás jegyében.

A rendezvényen részt vettek Horváth Soma és László Győző alpolgármseterek, valamint Bokányi Adrienn városi tanácsnok is.

Fotó: Facebook / Nemény András