2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Komjáthi Imre: Jézus baloldali volt, kiűzte a kufárokat, és felemelte az elesetteket

Lukácsi Katalin, 2023. április 01. - 17:17
Komjáthi Imre: Jézus baloldali volt, kiűzte a kufárokat, és felemelte az elesetteket

Miként a jászok megváltották magukat a 18. század derekán és most az elsöprő választási győzelmet hozó időközi választáson is, úgy rázza meg magát az ország polgársága is jövőre az önkormányzati választásokon - üzente Jászberény alpolgármestere az MSZP rendezvényén a városban, amelyen részt vett a párt országos vezetése is. Kunhalmi Ágnes a valódi összefogáson túl a bizonytalanok megszólítását nevezte az ellenzék legfőbb feladatának, míg Komjáthi Imre igazi baloldali politikát hirdetett. A politikusok üzentek az ellenzéki térfél többi szereplőjének is, mondván csak az tesz a kormányváltásért, aki az ellenzéki szavazók táborát népesíti, nem pedig az, aki azt pusztán csak újra akarja osztani.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Legyen 2024-ben mindenütt jászberényi győzelem!

- üzente jászberényi rendezvényéről a Magyar Szocialista Párt, amelyen részt vett a közösség országos vezetése, a megyei aktivisták és a város képviselő-testülete, valamint Budai Lóránt polgármester is. Az ellenzéki párt, amely jelentősen kivette a részét a január közepi időközi választási sikerből, az ellenzék számára járható utat mutató településen már a jövőre szóló választásokra üzent - a választóknak és ellenzéki vetélytársainak egyaránt.

Váltsa meg magát az ország 2024-ben, miként a jászok a XVIII. században és idén januárban!

Balogh Béla, a jászberényi MSZP elnöke, aki egyben a város alpolgármestere is, a jászok történelme és az elsöprő időközi siker között vont párhuzamot, felhívva az egész ország figyelmét arra, hogy a szabadságukat önként megváltó jászok útjára lépjenek.

Ahogy a jászok a 18. században a redempcióval megváltották magukat, majd Jászberényben összefogva együtt vezették a jászok és a kunok a jászkun kerületet szabadokként, földesurak hatalmaskodása nélkül, úgy rázta le magáról az igát januárban is a város, és működtek együtt az összefogó ellenzéki pártok

- ismertette röviden a régebbi és a közelebbi történelmet az alpolgármester. De kiemelte azt is, hogy nem minden ellenzéki párt játszott össze a városban. A Demokratikus Koalíció szembefordult korábbi szövetségeseivel, de szavazóik nem követték őket, hanem megmaradtak az összefogás mellett, a Jobbik, a Momentum, a Kossuth Kör és az MSZP szövetsége mellett.

A bizonytalan szavazók előtt rántsuk le a leplet a fideszes hazugságokról!

A jászberényi példát állította középpontba Kunhalmi Ágnes is, a párt társelnöke, aki a 2024-re szóló országos siker receptjét látta a városban. Bátor politikusok és civilek, őket segítő pártok, akik összefogtak, és nem egymást tartották ellenfélnek, ők "okosan kikerülték a Fidesz csapdáit, és az országos politika nyomása helyett a helyi ügyekre helyezték a hangsúlyt" - ismertette a társelnök, miben látja a siker titkát.

A győzelemhez egy okos recepten túl a legfontosabb, ami kell: a szavazók

- jelentette ki Kunhalmi Ágnes. Aki kiemelte azt is, hogy az ellenzéki politikusoknak és aktivistáknak nem az a feladatuk, hogy meggyőzzék az elkötelezett fideszes szavazókat, hanem hogy a bizonytalanokat szólítsák meg. Ez sikerült Jászberényben, mert ha őket helyben nem tudták volna elérni, akkor nem arathatott volna ilyen elsöprő győzelmet a helyi összefogás.

A bizonytalanokhoz pedig úgy vezet az út, ha sikerül bebizonytani, hogy a Fidesz és a kormány hazudik - állította a társelnök. Jászberényben ez is sikerült, mert a helyi polgárok átláttak a kormányzati propagandagépezet hazugságain. Majd példaként hozta a béke és a háborúpártiság kérdését. Kijelentette, hogy sem az ellenzék, sem az MSZP, sem az Unió nem háborúpárti, majd felidézte a kormány azon döntéseit, amelyet máskor ő maga vádol meg háborúpártisággal. Orbán Viktor Brüsszelben megszavazta a lőszervásárlást, sőt legutóbb Szijjártó Péter pedig azt nyilatkozta, hogy Oroszországnak el kell hagynia az általa megszállt területeket.

De kitért arra is Kunhalmi Ágnes, hogy a szankciós infláció kifejezés is hamis,

hiszen az árstopokot a kormány már a háború előtt bevezette, mert már előtte megugrottak hazánkban az árak. Arról nem is beszélve, hogy a szankciókat Orbán Viktor mind megszavazta az Európai Unió testületeiben.

Tegyük, amit a szívünk diktál, ami baloldalon van és vörös!

Kunhalmi Ágnes után Komjáthi Imre vette át a szót, aki a Magyar Szocialista Párt baloldali programját és célkitűzéseit ismertette beszédében. A társelnök kiemelte, hogy ma az emberek magukra vannak hagyva. Szülőként, mert a fiatalok egyre többen külföldön találnak munkát, dolgozóként, mert nincsenek erős szakszervezetek hazánkban, betegként, mert az egészségügy romokban, és egyedül maradtak a magas élelmiszerárak miatt a mindennapi betevő megvásárlásában is.

Ezzel szemben az MSZP egy határozottan baloldali programot dolgozott ki, amelynek ismertetése előtt Komjáthi Imre idézte Horn Gyulát, a párt korábbi elnökét és miniszterelnökét, de Kunfi Zsigmondot, a századelő szociáldemokrata politikusát is, utalva arra, hogy a politikai közösség elkötelezett a hazai baloldali hagyományok mellett, és azt a jelzőt nem pusztán szlogenként használja magára.

A Magyar Szocialista Párt közleménye szerint a párt a következő intézkedéseket tartja sürgetőnek:

  • a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatást radikálisan emelné, a családi pótlékot, GYES-t, GYET-et megduplázná;
  • a nyugdíjasok járandóságát kiegészítené közösségi javakkal, szolgáltatásokkal és szociális juttatásokkal;
  • az álláskeresésben aktívan résztvevőknek a bérük 60%-át, de minimum a létminimumot elérő jövedelempótló támogatást biztosítana, amelynek folyósítási időtartama 9 hónap lenne;
  • megtartaná az adókedvezményt a több gyermeket nevelők, az egyedülálló szülők, valamint a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekeket nevelő családok javára;
  • adómentessé tenné a minimálbért.

Ezen program megvalósításához többek között a tehetősebbektől kérne nagyobb közteherviselést a párt, és a társelnök név szerint is megemlítette Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Tiborcz Istvánt. Az utóbbinál hozzátette, hogy "a jelenlegi rendszerben Tiborcznak már nincs panasza".

Beszéde végén Komjáthi Imre felidézte a térség híres, hírhedt országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak az országosan ismertté vált mondását, amely szerint Jézus jász volt, mert jászolban született.

Én meg szeretném üzenni innen a Jászságból, hogy Jézus, az én egyik példaképem, baloldali volt, közösséget teremtett, kiűzte a kufárokat a templomból, és segítette az elesetteket!

Felkészül Karcag, Mezőtúr, Kisújszállás, Tiszafüred, Tiszaföldvár és Jászapáti.

A társelnök kijelentését vastaps fogadta, akit Györfi Mihály, az MSZP megyei elnöke, szolnoki alpolgármester követett a pódiumon. A megyei politikus, aki maga is aktívan részt vett az időközi választási kampányban, beszámolt arról, hogy milyen munkát végeznek a megyeszékhelyen, és hogy már alig várja, hogy a jászberényi példa beérjen az egész megyében.

Jászok, kunok és szolnokiak példát fognak mutatni együttműködésből, ahogy ez most Jászberényben is történt

- jelentette ki a szolnoki alpolgármester, akivel a frisshirek.hu-n hamarosan interjút is olvashatnak. Szerkesztőségünk értesülése szerint a Magyar Szocialista Párt jászberényi eseménye egy országjárás része. Nemrég tartottak Budapesten egy hasonló nagyszabású programot, de hamarosan az ország más pontjain is sor kerül hasonló, már 2024-re mutató zászlóbontásra is.

A kiemelt kép forrása: az MSZP Facebook-oldala