2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó: Magyarország békepártisága nem azt jelenti, hogy Oroszország megtarthatja a megszállt területeket

frisshirek.hu, 2023. március 26. - 08:20
Szijjártó: Magyarország békepártisága nem azt jelenti, hogy Oroszország megtarthatja a megszállt területeket

Magyarország békepártisága nem azt jelenti, hogy Oroszország megtarthatja a megszállt ukrán területeket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai AP hírügynökségnek adott interjúban. Magyarországot demokratikus és kulturális kérdésekben folyamatosan nyugat-kritika éri, így a magyar kormány nem szívesen nyújt támogatást, különösen a NATO Oroszország elleni felépítésében – emelte ki az interjú legfontosabb megállapítását a hírügynökség.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„A háború leállítása, és az, hogy leülünk az asztalhoz, nem jelenti azt, hogy elfogadjuk a status quót. Amikor a háború véget ér, és megkezdődnek a béketárgyalások, nem szükséges, hogy a határok ott legyenek, ahol a frontvonalak húzódnak. Ezt a saját történelmünkből is tudjuk. Hiszem, hogy a tűzszünetnek most kell eljönnie”

– mondta Szijjártó.

A külügyminiszter a svéd és finn NATO-csatlakozás ratifikációjával kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt hónapokban „komoly aggodalmak merültek fel” Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban,

„főleg a két ország politikai elitjének Magyarországgal szembeni nagyon tiszteletlen viselkedése miatt”.

Véleménye szerint a képviselőknek „elegük van abból, hogy ezek az országok kritizálják a magyar belügyeket”. Hozzátette: hétfőn a finnek csatlakozását valószínűleg megszavazzák, de a svédekre konkrét dátumot sem mondott, csak annyit, hogy ezt még megjósolni is nehéz, szemlézte az interjút a telex.hu.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala