2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Szépnek kell lenni, napi 1,2 millió forint megy el sminkre, fodrászra és stylistra a közmédiánál

frisshirek.hu, 2023. március 26. - 07:30
Szépnek kell lenni, napi 1,2 millió forint megy el sminkre, fodrászra és stylistra a közmédiánál

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyős munkatársaknak és a műsorvendégeknek nyújtott fodrász, sminkes és stylist szolgáltatásokért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, vagyis a TED-ből.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közmédia 12 hónapra kötötte a szerződést, amit akár 6 hónappal meghosszabbíthatnak. Ez azt jelenti, hogy az MTVA-s munkatársak megjelenése naponta nettó 1,2 millió forintjába kerül majd az adófizetőknek – írja a Magyar Hang.

Az MTVA vezető stlyist tanácsadóra és stylistokra, öltöztetőkre, sminkesekre, napi és eseti fodrászmunkákra is igényt tart, akinek a 140 képernyős munkatárs széppé varázslása a feladata. Ebből naponta 40-en kerülnek kamera elé, emellett napi 30-40 vendéggel is kalkulálnak. A cég mindezt harminc fős stábbal végzi, ebből 13 fodrász van a tévé székházában. 

A megbízást idén is a Make-Up Team nevű cég nyerte, mint 2016 óta folyamatosan. Idén meghívásos keretben indultak, és persze győztek. A drágulás elérte a céget is, hiszen míg 2016-ban 178 millió forintért vállalták a feladatot, 2021-ben már 350 milliós szerződést kötöttek a médiaszolgáltatóval, ám ez sem bizonyult elégnek, így egy módosítással 385 millióra emelkedett. 

A cégnek öt állandó alkalmazottja van, miközben éves szinten 200-210 milliós nettó árbevételt könyvelhetnek el. Az Opten adatbázisából az is kiderül, hogy a vállalkozás ellen 2015 és 2021 között 15 alkalommal rendelt el bírósági végrehajtást a NAV hátralékkezelési részlege, de minden esetben gyorsan megszüntették az eljárásokat. 

Fotó: pixabay.com