2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Az idei szezonban elérheti az 500 forintot egy gombóc fagyi ára

frisshirek.hu, 2023. március 26. - 09:30
Az idei szezonban elérheti az 500 forintot egy gombóc fagyi ára

Az 500 forintos lélektani határ közelébe kerül az idei szezonban egy gombóc fagyi átlagára – derül ki az RTL híradójának körképéből. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nyilatkozó cukrászok elmondták, mivel az árak elérték a lélektani határt, így csapdahelyzetbe kerültek, az idei nyár maximum szinten tartásra lesz elég, nyereséget nem tudnak termelni. Ha megkockáztatnák az emelést ennél feljebb, akkor pedig a forgalom drasztikus visszaesésétől tartanak. 

A Cukrász Ipartestület elnöke 10-15 százalékos általános drágulásra számít, elsősorban az elszállt rezsiköltségek miatt, hiszen a közüzemi számlák némely cukrászda esetében tízszeresre emelkedtek. De emellett az alapanyagok beszerzési ára is bizonytalan, hiszen az infláció, a forint mélyrepülése szintén drágító tényező.  

Fotó: pixabay.com