2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Mórahalmi siker is született a felcsúti szakácsversenyen

Bottyán Róbert, 2023. március 22. - 19:47
Mórahalmi siker is született a felcsúti szakácsversenyen

Mint azt a frisshirek.hu-n megírtuk, a hétvégén Felcsúton rendezték meg a Magyarország étele 2023. szakácsverseny döntőjét. A mórahalmi Vanilla étterem csapata arany minősítést és az Agrárminisztérium különdíját hozta haza.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A „Ne szólj be a csuszára!” fantázianevű étel megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter kettőse zöldfűszeres sertés mousseline-be ölelt sertésnyakat, sült puliszkát, túrós csuszát, kápia mártást, és hagymacsipke menüsort vittek a zsűri elé. Puszta-Kolozsi Anett, az étterem tulajdonosa elmondta, nagyon büszke a versenyzőkre és bízik benne, hogy ezt a különleges ételsort a későbbiekben meg lehet majd kóstolni náluk is.

A páros női tagja, Zsuzsanna a Vanilla szakácsa, másikuk azonban még diák, Péter a mórahalmi Tóth János szakképző iskolában tanul, szintén szakácsnak.

Fotó: Vanilla Étterem és Cukrászda