2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Megemlékezés és takarítás a víz világnapján

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 12:04
Megemlékezés és takarítás a víz világnapján

A Veszprém Megyei Búvárklub tagjai a közelmúltban elhunyt elnökükre, Olajos Károlyra emlékezve tartották a hagyományos víz világnapjához kötött merülést és takarítást a tapolcai Malom-tóban rekordszámú résztvevővel.

A veol.hu cikke szerint a veszprémi, tapolcai, devecseri tagok mellett ott voltak még esztergomi, budapesti, szolnoki, sőt, szlovákiai búvárok is. Eddig egyetlen alkalommal sem gyűltek össze ennyien.

A szervezők elmondták, volt elnöküket mindannyian nagyon szerették. Mindössze 64 esztendősen hunyt el. Negyven éven át búvárkodott, több mint tíz éve minden esztendőben ott volt Tapolcán a víz világnapján és a szilveszteri fürdést megelőző merüléseken. Szívügye volt a tapolcai barlang és tó, így oda is készült visszatérni merülésre. Összefogta a csapatot, tele volt lelkesedéssel, tervvel, életvidám, pozitív személyiség volt.

A tapolcai merülés során volt kollégái már csak fényképét tehették ki, mécsessel emlékeztek volt vezetőjükre. Összesen kilencen merültek, és több mint húsz búvár segítette a partról a munkát.

A hétvégi merülésen a klubtagok a gyakorlat mellett a talált hulladéktól is megszabadították a tavat, majd sokáig beszélgettek, felelevenítették a közös emlékeket, és ahogy írták, jó hangulatban töltötték a délutánt.

Forrás: veol.hu

Illusztrációs kép: pixabay.com