2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Két fontos körforgalmat is lezárnak Szombathelyen

Hajmási Judit, 2023. március 17. - 14:47
Két fontos körforgalmat is lezárnak Szombathelyen

A Szent Gellért utca – Hunyadi J. út körforgalmú csomópontját vízvezeték rekonstrukció miatt, a Szent Flórián krt. – Körmendi út körforgalmú csomópontot vízvezeték kiváltás miatt fogják lezárni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az szombathelyi önkormányzat szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye alapján, március utolsó két hetében az alábbi helyeken kell forgalomkorlátozásra számítani.

Szent Gellért utca – Hunyadi J. út körforgalmú csomópont vízvezeték rekonstrukció

A körforgalom burkolat javítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 20-23. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 20. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szőlős utca felőli oldala lezárásra kerül, az utca a körforgalom és a Pásztor utca közötti szakaszon zsákutca lesz, terelőútként a Rumi u. – Szent Gellért u. vehető igénybe;
 • A Hunyadi út felől érkező gépjármű forgalom kizárólag jobbra a Szent Gellért u.-Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Szent Gellért u. – Körmendi út felől érkező gépjármű forgalom a körforgalomba nem tud behajtani, a Rumi u.-Szent Gellért u. jelzőlámpás csomópontban jobbra és balra a Rumi u. felé. a Rákóczi u-i csomópontban a Rákóczi u. felé tud tovább haladni;
 • A Csaba út felől érkező gépjármű forgalom jobbra a Hunyadi u. irányába és egyenesen a Szent Gellért u.-Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Rumi u. felől érkezők az üzemanyagtöltő állomás előtt balra kanyarodva tudnak a Szent Gellért u. irányába tovább haladni.
 • A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított. A helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a szolgáltatók adnak tájékoztatást.

Szent Flórián krt. – Körmendi út körforgalmú csomópont vízvezeték kiváltás

A körforgalom burkolat javítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 27-30. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 27. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szent Flórián körút felőli ága a Körmendi u. – Károly R. u. között lezárásra kerül, terelőútként a Körmendi u. – Károly R. u. vehető igénybe;
 • A Szent Flórián krt. felől érkező gépjármű forgalom balra a Károly R. utca, jobbra a Sorok utca irányába tud tovább haladni.
 • A Brenner T. krt. irányából érkezők a Körmendi u.-Károly R. u. érintésével tudnak tovább haladni;
 • A kivitelezés során a körforgalom három másik ágából a forgalom zavartalanul bonyolódhat le, a körforgalom ezekből az irányokból körbejárható. A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított, a helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a szolgáltatók adnak tájékoztatást.

A lezárásokra, a gyors és hatékony munkavégzés miatt van szükség, a kivitelező és a város vezetése is a helyben lakók és arra közlekedők megértését kéri.

Fotó: google.com