2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Wimmer Roland plébános

frisshirek.hu, 2023. március 16. - 11:01
Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Wimmer Roland plébános

Sárvári plébános is van az idei március 15-i állami kitüntetettek között. Wimmer Roland több évtizedes munkáját ismerték el Magyar Arany Érdemkereszt díjjal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes magas állami kitüntetéseket adott át március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából a Karmelita kolostor rendezvénytermében. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Wimmer Roland városi plébánosnak több évtizedes közösségépítő szolgálata, valamint a helyi katolikus iskola és óvoda megalapításában vállalt szerepe elismeréseként.

Egy korábban vele készült interjúban úgy nyilatkozott Wimmer Roland, hogy egy olyan lelki közösséget hozott létre a plébánián, amely büszke hitére és annak megélésére is. Saját bevallása szerint már fiatalon érezte az elhívást, de csak sokára tudatosodott benne, hogy milyen úton kell elindulnia. Kőszeginek született, sokáig odatartozónak érezte magát, de most már sárvári a szíve – olvasható a Sárvár Lendületben Facebook oldalon.

Fotó: Facebook/ Sárvár Lendületben