2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Országos rekord született a XII. Tóth Géza Emlékversenyen

Hajmási Judit, 2023. március 13. - 11:20
Országos rekord született a XII. Tóth Géza Emlékversenyen

Szombathelyen rendezték meg hétvégén a Savaria Kupa súlyemelő versenyt, ahol felnőtt kategóriában született új országos csúcs. Horváth Laura volt az, aki a nagy múltú eseményen, amely egyben a 12. Tóth Géza Emlékverseny is volt, a Szegedi LSK emelője a felnőtt nők 76 kg-os kategóriájában lökésben állított fel új magyar rekordot 117 kilogrammal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Országos csúcsot ért el Horváth Laura a súlyemelők szombati, szombathelyi viadalán, amelyet a Savaria Kupáért írtak ki.

A nagy múltú eseményen, amely egyben a 12. Tóth Géza Emlékverseny is volt, a Szegedi LSK emelője a felnőtt nők 76 kg-os kategóriájában lökésben állított fel magyar rekordot 117 kilogrammal. Huszonhatodik születésnapja előtt tíz nappal a sportoló a fogásnem megállapított alapcsúcsát javította meg, amelyet az új súlycsoportok 2019. január elsejei bevezetésekor léptettek érvénybe. Ez ebben a kategóriában 116 kg volt.

Horváth Laura crossfitben nemzetközileg is nagyon sikeres, a főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból álló sportágban már világbajnoki aranyat és két vb-ezüstöt is szerzett – áll az MTI által kiadott közleményben.

Tegnapi napon Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes szakosztályvezetőnkkel házigazdája voltam a XXII. Tóth Géza Emlékverseny-Savaria kupának.

A hagyományos megemlékezés keretében családtagjai jelenlétében megkoszorúztuk, Géza bácsi szobrát a nevét viselő téren.

A Magyar Súlyemelő Szövetség elnökével, Dobos Imrével róttuk le tiszteletünket az emlékhelyen.

Szombathely városát László Győző alpolgármester, a HALADÁS VSE-t Bokor Zsolt sportigazgató, a Pannonsport Kft-t Kalmár Attila ügyvezető képviselte és helyezte el koszorúját.

 A megnyitón köszöntöttük Géza bácsi két lányát Őriné Tóth Ágnest és Némethné Tóth Orsolyát.

A versenyen tiszteletét tette Adamfi Attila a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség alelnöke.

Dobos Imre MSSZ elnök úrral és vele együtt közösen adtuk át a megérdemelt díjakat és kupákat.

A Tóth Géza díjat a 2023-évben a szabadkai Spartacus versenyzője, hazája olimpiai aspiránsa Kajdocsi Tamás nyerte.  A verseny minden résztvevőjének gratulálunk az elért eredményéhez! – nyilatkozta a rendezvény kapcsán Hencz Kornél közösségi oldalán.

Hencz Kornél, tipikus példája annak, amikor a lokálpatriotizmus és a szakmai tudás találkoznak egymással. Kornél ugyanis, amikor nem a vasi súlyemelők megyei elnöke, akkor Celldömölk alpolgármestere. De nehéz lenne megmondani, hogy melyiket csinálja nagyobb odaadással, hiszen mindkét poszton remekül helytáll.

Fotó: Facebook / Hencz Kornél