2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Halálos kórral küzd Reviczky Gábor

frisshirek.hu, 2023. március 11. - 10:00
Halálos kórral küzd Reviczky Gábor

Prosztatarákkal küzd Reviczky Gábor, a Blikk értesülése szerint a betegség egy agresszív fajtája támadta meg 73 éves színművész szervezetét.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam

– árulta el a Blikknek Reviczky Gábor, aki ennek ellenére azt üzeni a negyven év feletti férfiaknak, hogy mindenképp keressenek fel egy orvost. Nagyon gyakori ugyanis a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami baj van.

Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom

– mesélte a lapnak Reviczky.

Elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján, mindegyik tartalmazott rákos sejtet.  A színművész már túlesett a műtéten, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget: nincs áttét a szervezetében.

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

A színművész ugyanakkor optimista, hisz a gyógyulásában.

Fotó: Facebook / Reviczky Gábor