2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Mézről, méhekről, méhészetről – szól a hétvége Sárváron

frisshirek.hu, 2023. március 10. - 12:55
Mézről, méhekről, méhészetről – szól a hétvége Sárváron

Sárvár és Vidéke Méhészegyesület által szervezett rendezvényekkel tisztelegnek a méhek nemzetközi napja előtt Nádasdy várban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület egy majd 100 éves múlttal rendelkező a jelenben is tevékenykedő, a jövőt építeni akaró méhészek erős közössége, aki szeretettel hív mindenkit egy kalandozásra egy közösség élete körül. Méhészek, méhek élete egy kicsit másképp – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

A ma délután eseményről bővebb információt itt kaphat.

A magyar nyelvben a méh szó jelentése maga az élet. Legyen szó akár az anyaméhről, akár a dolgos rovarról. Magyarországon már 1994 óta megemlékezünk a méhekről az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kezdeményezésére. A mezőgazdaságban használt permetszerek, illetve korábban a szúnyoggyérítésre használt vegyszerek miatt a méhek száma drasztikusan csökkenni kezdett. Pedig a mezőgazdasági termények 70 százaléka ma a méhek munkájától függ. Ha a méhek kipusztulnak, akkor éhínség lesz a világban, vigyázzunk tehát rájuk.

Fotó: pixabay.com