2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Változik a buszok menetrendje Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. március 09. - 16:30
Változik a buszok menetrendje Szombathelyen

Április 1-jétől változik a buszok menetrendje, a szentkirályi híd felújítási munkálatai miatt. A Blaguss Agora közleményben tájékoztatja a lakosságot a változásokról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A frisshirek.hu szerkesztőségébe eljuttatott közlemény szerint, a következő változások lépnek életbe az autóbusz-közlekedésben 2023. április 1-től a szentkirályi Gyöngyös-patak feletti híd lezárása miatt:

Munkanapokon csúcsidőben (5-8 és 13-17 óra között) az 1U, 12, 21, 21A járatok rövidített útvonalon közlekednek:

1U: Vasútállomás – Rumi út – Sport tér

12: Herény, Béke tér – Vasútállomás – Károly Róbert utca – Sport tér

21: Herény, Béke tér – Vasútállomás – Károly Róbert utca – Sport tér

21A: Vasútállomás – Hunyadi János út – Sport tér

A Sport tér és Szentkirály, autóbusz-váróterem megállóhelyek között ideiglenes járat közlekedik majd Szentkirályi járat jelzéssel (Bogát, bejárati út, Bogát, szociális otthon, Bogáti út 10. megállóhelyek érintésével). A Szentkirályi járat a Sport téren minden 1U, 12, 21, 21A járathoz csatlakozást biztosít mindkét irányban, néhány perces átszállási idővel.

Az 1U, 12, 21 és 21A járatok megállnak az Erdősi Sylvester János utca és a Falukert utca kereszteződésében kijelölt ideiglenes megállóhelyen, innen gyalogosan könnyen elérhető a szentkirályi városrész. Az átszálláskor természetesen nem kell új jegyet érvényesíteni.

Fotó: Facebook / Blaguss Agora