2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Kitüntetést kaptak a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai

frisshirek.hu, 2023. március 09. - 15:04
Kitüntetést kaptak a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai

Lélekjelenlétükért, és helytállásukért kaptak kitüntetést a kőszegszerdahelyi tűzoltók. Egy tavaly decemberi segélyhívás során mentettek életet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

2022. december 17-én 17 óra 35 perckor az önkéntes tűzoltó egyesület egy kétségbeesett hívást kapott egy helyi lakostól, aki segítséget kért tőlük,„El fogok vérezni, artériás vérzés van a lábamon!” – hangzott a segélykérés. A bejelentő elmondta, hogy szólt a mentőszolgálatnak is, de fél, hogy nem bírja addig.

Az egyesület parancsnoka vonalban maradt a sérülttel, próbálta megnyugtatni, folyamatosan instruálni, míg a négyfős egység a segítségkérőhöz sietett. Már útközben megkezdődtek az előkészületek, a helyszínre érkezést követően pedig azonnal megkezdték a sérült ellátását, a Medic-táskájukban lévő eszközök segítségével szakszerűen el tudták állítani az artériás vérzést. Pár percen belül a mentők is megérkeztek, átvették a beteget, és megköszönték kollégáinknak az életmentést.

Az életmentő csapat tagjai: Fekete Patrik, Fekete Dávid, Nemes Bálint, Drenovácz István – olvasható a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület