2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin a legnépszerűbb, Dobrev Klára a legismertebb női politikus

frisshirek.hu, 2023. március 08. - 19:00
Novák Katalin a legnépszerűbb, Dobrev Klára a legismertebb női politikus

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció által életre hívott árnyékkormány vezetője a legismertebb női politikus – ez derül ki a Medián felmérésből, amelyet a nemzetközi nőnap alkalmából készített a 444 megrendelésére

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dobrevnek 92 százalékos az ismertsége. Őt követi 90 százalékkal Novák Katalin köztársasági elnök, majd a Mi Hazánk-os Dúró Dóra következik 80 százalékkal. Az élmezőnyben van még az MSZP-s Kunhalmi Ágnes (74 százalék), a DK-s Kálmán Olga (72 százalék), Varga Judit igazságügyi miniszter (70 százalék) és a momentumos Donáth Anna is (68 százalék).

A népszerűségi sorrend azonban már máshogy alakul, 

itt Novák Katalin 54 százalékkal áll az élen. Mögötte Donáth Anna a második legnépszerűbb (46 százalék), majd Varga Judit következik (44 százalék). Dobrev Klára viszont jócskán lemaradva 35 százalékon áll.

A felmérésből még az is kiderül, hogy az ellenzéki szavazók mit gondolnak az egyes női politikusokról.

Donáth Anna, Szabó Tímea és Cseh Katalin lett a legnépszerűbb,

míg Dúró Dóra, Novák Katalin és Varga Judit a legnépszerűtlenebb.

Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala