2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Szombaton tartják a XII. Tóth Géza emlékversenyt Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. március 07. - 15:10
Szombaton tartják a XII. Tóth Géza emlékversenyt Szombathelyen

Tizenhat egyesület hatvanegy súlyemelője szerepel szombaton, Szombathelyen a XII. Tóth Géza emlékversenyen, amely egyben Savaria Kupa is - közölték a rendezvény sajtótájékoztatóján kedden.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

László Győző (Éljen Szombathely!), a város alpolgármestere hangsúlyozta: idén is méltó módon, egy színvonalas és jó hangulatú versennyel kívánnak megemlékezni Tóth Gézáról, aki nemcsak kiváló sportolóként és kiváló emberként növelte Szombathely jó hírét, de testnevelő tanárként sok helyi fiatal számára mutatott példát.

Hencz Kornél, a Magyar Súlyemelő Szövetség szakmai alelnöke úgy fogalmazott: a kiemelt hazai események között tartják számon és támogatják a Tóth Géza emlékversenyt. Szólt arról is, hogy a szövetség támogatta annak az életrajzi kötetnek a megjelenését, amely Szabó S. András tollából származik, és amelyet a szerző a sajtótájékoztatón személyesen mutatott be.

Illés Károly (Fidesz), a szombathelyi közgyűlés frakcióvezetője, a Vas Vármegyei Súlyemelő Szövetség elnöke arra emlékeztetett: Tóth Géza Szombathely díszpolgára, teret neveztek el róla és az ő nevét viseli a Haladás Sportkomplexumban létesült súlyemelőterem is, amely megfelelő helyszíne lesz a hétvégi nemzetközi viadalnak.

Márkus Erzsébet, olimpiai ezüstérmes súlyemelő, a HVSE szakosztályának vezetője elmondta: a szokásoknak megfelelően a verseny megtekintése ingyenes, a nézők számának a terem befogadóképessége szab határt. Hangsúlyozta, hogy az emlékversenyen részt vesznek a magyar válogatott tagjai is, a HVSE kilenc súlyemelővel képviselteti magát a 33 női és 28 férfi versenyzőből álló mezőnyben.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a hazai súlyemelőversenyek között a szombathelyit az is különlegessé teszi, hogy ez az egyetlen pénzdíjas viadal.

A korosztályos versenyzők 10 órakor kezdenek a Haladás Sportkomplexum súlyemelőtermében, majd 11.30-kor a Tóth Géza téren megkoszorúzzák az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok súlyemelő emlékkövét. Ezt követően a felnőtt nők küzdelmei 15, a férfiaké 17 órakor kezdődnek – olvasható az MTI közleményében.

Fotó: Facebook / László Győző