2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Püspökké szentelték Martos Levente Balázst

frisshirek.hu, 2023. március 06. - 15:35
Püspökké szentelték Martos Levente Balázst

A sárvári születésű püspököt szombaton szentelték fel a Szent István-bazilikában. A szentmisén részt vett Kondora István sárvári polgármester is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Püspökké szentelték a sárvári származású Martos Levente Balázst.

A szív igazságát tűzted ki célul új szolgálatodban, az igazság pedig, a teljes igazság maga Krisztus

– mondta Erdő Péter bíboros, prímás Martos Levente Balázshoz fordulva, akit szombaton, Boldog Meszlényi Zoltán emléknapján, szentelt püspökké a Szent István-bazilikában. Az ünnepélyes szertartáson a társszentelők Székely János szombathelyi megyéspüspök, valamint hazánk apostoli nunciusa, Michael Wallace Banach voltak.

A szentmisén Sárvár város képviseletében Kondora István polgármester vett részt az új püspök családtagjaival együtt.

Martos Levente Balázs püspök köszönetet mondott mindenkinek, aki a szentelésén megjelent, de – ahogy fogalmazott – szíve szerint elsorolná mindazokat, akik csak fontosak voltak életében. Különleges időszaknak nevezte az elmúlt másfél hónapot, ami a szentelésig vezetett. A segédpüspök már meg is kezdte szolgálat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében – olvasható a Sárvár Lendületben Facebook oldalán.

Ahogy arról már a frisshirek.hu is beszámolt, Martos Leventét Ferenc pápa nevezte ki nemrégiben a nyugdíjba vonult Cserháti Ferenc helyére.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben