2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Kunhalmi Ágnes: az ellenzéknek össze kell fognia az önkormányzati választásokon

frisshirek.hu, 2023. március 04. - 15:00
Kunhalmi Ágnes: az ellenzéknek össze kell fognia az önkormányzati választásokon

Összefogásra van szükség az önkormányzati választásokon - hangsúlyozta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentett újabb öt, a szocialisták által támogatott polgármesterjelöltet. Az MSZP kongresszusi határozata értelmében azokat, akik korábban a szocialisták színeiben nyertek mandátumot, de időközben átléptek más pártba, csak úgy tudják támogatni 2024-ben, ha egy előválasztáson újra nyerni tudnak.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kunhalmi Ágnes úgy vélte, azért tartják egy időben az önkormányzati és az európai parlamenti választást, mert a helyi önkormányzati kampány helyett "Brüsszelezést, szuverenitáskampányt, identitáskampányt akar a Fidesz".

Az MSZP szerint az ellenzéknek ezt a "csapdát" el kell kerülnie azzal, hogy időben felkészülnek a választásokra, illetve azzal, hogy az ellenzék és a civilek közösen "állítják fel csapataikat" a Fidesszel szemben - számolt be róla az MTI.

"Együttműködésre vagyunk kényszerítve", hiszen semmi olyan dolog nem változott, ami azt tenné szükségessé, hogy az ellenzéki pártok külön induljanak - fogalmazott Kunhalmi Ágnes. Kiemelte:

helyben a legjobb jelölteket kell kiválasztani a Fidesz jelöltjeivel szemben, mind polgármesteri, mind önkormányzati képviselői szinten.

Az MSZP társelnöke azt mondta: el kell érni mindenhol az egy az egy ellen indulást, hogy ne egymást gyengítsék az ellenzéki pártok. Ahol pedig helyben nincs megállapodás, vagy több jó jelölt is indul, ott az előválasztás "egyébként már jól bevált" intézményét alkalmaznák.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az MSZP kongresszusi határozata értelmében azokat, akik

korábban a szocialisták színeiben nyertek mandátumot, de időközben átléptek más pártba, csak úgy tudják támogatni 2024-ben, ha egy előválasztáson újra nyerni tudnak.

Kunhalmi Ágnes jelezte: az MSZP már korábban 16 polgármesterjelöltet ajánlott a választók figyelmébe, a szombati online sajtótájékoztatón pedig bejelentette, hogy az MSZP támogatásáról biztosítja a Pest megyei Érden Csőzik László polgármestert, Budapest III. kerületében, Óbudán Török Ottót, a szocialisták helyi szervezetének elnökségi tagját, a Zala vármegyei Esztergályhorvátiban Brunner Tibor polgármestert, a Veszprém vármegyei Ajkán Schwartz Béla polgármestert, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Alsógagyon Takács László polgármestert.

Fotó: Facebook/Kunhalmi Ágnes