2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Megújul Körmend belvárosa és a Csákányi mozi is

frisshirek.hu, 2023. március 03. - 13:02
Megújul Körmend belvárosa és a Csákányi mozi is

Felújítják a mozit, megújul a közvilágítás. Több pénzt kapott a város, mint amire számított.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több mint 1,1 milliárd forint kormányzati támogatással újul meg az év végéig Körmend belvárosának egy része és a Csákányi László nevét viselő filmszínház - olvasható a Rába-parti város hivatalos honlapján.

Bebes István a település polgármestere a közleményben tudatta: az eredetileg elnyert 600 millió forintos támogatáshoz további 515 millió forint érkezett, így a teljes projektet meg tudják valósítani, beleértve a Kölcsey utca és az alatta található csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását, valamint a közvilágítás korszerűsítését is.

A teljesen megújuló moziépület kisebb rendezvények helyszíne is lehet, kereskedelmi és szolgáltató egységeket is kialakítanak benne és kicserélik a mozigépeket is.

Felújítják a mozi melletti közteret, új parkolókat és zöld területeket alakítanak ki, korszerűsítik, energiahatékonyabb berendezésekre cserélik a közvilágítást – áll az MTI közleményében.

Fotó: Facebook / Bebes István