2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Mérgezik a kutyákat Sárváron

Hajmási Judit, 2023. március 02. - 15:04
Mérgezik a kutyákat Sárváron

A helyi lakosok sejtik ki az elkövető, a polgárőröket figyelmeztették a veszélyre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Sárváron az elmúlt hetekben közbeszéd tárgya lett a kutyamérgezések sora, egymás után kerülnek elő az érintettek. Földes-Németh Zsófia, akinek kutyáját szintén megmérgezték, jelenleg összesen tíz mérgezéses esetről tud, amelyek közül hét Sárvár kertvárosi részén történt. A kutyák többsége a mérgezés következtében elpusztult – olvasható a megyei napilapban.

Sárvár Város Polgárőr Egyesületének elnöke, Varga Miklós is tud a kutyamérgezésekről. Arról adott tájékoztatást, hogy járőrözéseik során koncentrált figyelmet fordítanak a Kertvárosra.

Az állatkínzás bűncselekmény, és minősített esetben akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is bűntetethető

– ezt már dr. Szijártó Valériától, Sárvár címzetes főjegyzője mondta el, aki kiemelte, hogy amennyiben valaki kutyamérgezéses esetről tud, az tegyen feljelentést a rendőrségen, ha van bizonyítéka, akkor azt juttassa el a hatósághoz – írja az eset kapcsán a Sárvár Lendületben Facebook oldal.

Anikó, aki maga is az érintett környéken lakik, a frisshirek.hu-nak elmondta, hogy hallott az esetről, és úgy tudja, hogy sejtik is ki állhat a mérgezések hátterében, de feljelentést eddig még nem tett senki. Elmondása szerint azóta ők is jobban vigyáznak kutyáikra és cicáikra is. Vannak, akik szerint a kutyák túl hangosan ugatnak az utcában, főleg az esti sétáltatások alkalmával, mégis hihetetlen számára, hogy valaki erre vetemedjen.

Képünk csak illusztráció!

Fotó: pixabay.com