2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Felfüggesztett börtönt kaptak természetkárosításért

frisshirek.hu, 2023. március 02. - 14:22
Felfüggesztett börtönt kaptak természetkárosításért

Olajos hordókat és kannákat dobott a két férfi a Kis-Sorok patakba, emiatt kaptak felfüggesztett börtönbüntetést mindketten.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Természetkárosítás miatt bűnösnek mondott ki és szabadságvesztésre ítélt két férfit - előkészítő ülés keretében - a Szombathelyi Járásbíróság - közölte az MTI-vel szerdán a Szombathelyi Törvényszék sajtótitkára.

Kustos Anna Zsófia tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A másodrendű - fiatalkorú - vádlottat mint társtettest 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint megállapította pártfogói felügyeletét.

Az ítélet szerint a két vádlott 2021 decemberében a Kis-Sorok patakba olyan fémhordókat és műanyag kannákat dobott, amelyekben használt olaj volt.

A szennyező anyag a patak partján a földre, illetve a folyóvízbe folyt, a talajvíz és a felszíni víz erősen szennyeződött, a talajlakó növény- és állatvilág is károsodott, a korábbi állapot csak beavatkozással volt helyreállítható - olvasható az MTI közleményében.

Fotó: police.hu