2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Végre kijavítják a Ság hegyre vezető utat

Hajmási Judit, 2023. február 24. - 16:35
Végre kijavítják a Ság hegyre vezető utat

Az út még két és fél éve sérült meg a nagy nyári esőzés alkalmával, azóta húzódott a beomlott útszakasz megjavítása.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Talán sikerült véget vetni a Celldömölkön a Ság hegyre vezető út áldatlan állapotának. Az útszakaszt akkor zárták le, amikor egy nyári felhőszakadás után az úton egy hasadék keletkezett, és az út veszélyessé vált.

Akkor az önkormányzat a vis major keretből kapott a Belügyminisztériumtól 15 millió forintnyi gyorssegélyt ugyan, de a kár sokkal nagyobb volt, így az az összeg még az önkormányzat számára rendelkezésre álló saját kerettel együtt sem volt elegendő.

Az útleszakadás elemi kárnak minősül, de az is biztos, hogy a pincékhez, a Ság hegyre kiköltözők lakóházaihoz közlekedő nehézgépjárművek sem tettek jót az útnak.

A következő évben esőzések miatt újabb károk érték az utat, ismét beadtuk a pályázatot, amiről idén januárban kaptuk meg a támogatói okiratot. A Belügyminisztériumtól 134 millió forintot kapunk az úthelyreállításra, amihez önrészt is kell vállalni, így összesen 147 millió forintot tudunk az út felújítására fordítani.

Nem lesz egyszerű a kivitelezés, hiszen alulról, a pincék felől nehezen megközelíthető az útszakasz. Felülről kellene javítani, vizsgálták a szakemberek a lehetséges módokat, hogy cölöpöket ütnek le, vagy partfalat hálóval erősítenek meg, amelyet kővel feltöltenek. Egyelőre még vizsgálják a megoldási lehetőségeket, az biztos, hogy az utat még az idén meg kell javítani – írja az eset kapcsán közösségi oldalán Fehér László polgármester.

A város vezetője azt is elmondta, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségével sikerült megoldani a problémát, és örömmel nyugtázta a közös munka eredményességét.

Fotó: Facebook / Fehér László