2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Elfogadták a költségvetést Szombathelyen

Hajmási Judit, 2023. február 24. - 16:10
Elfogadták a költségvetést Szombathelyen

Ülésezett csütörtökön a szombathelyi közgyűlés, fontos döntéseket hoztak. Elfogadták a város 2023-as költségvetését is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közgyűlésen elismerő oklevelet kaptak a törökországi földrengés túlélői után kutató magyar csapat, a HUNOR vas megyei tagjai. Ökrös Árpád tűzoltó őrnagy és Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester, személyesen vették át a kitüntetést.

Megszavazták tegnap a szombathelyi költségvetést. A tervezet beadását hosszas tervezés előzte meg.

A közgyűlés előtti napon a város vezetése még egyeztetett a helyi civil szervezetekkel, és kikérték a munkaadók, illetve a munkavállalók véleményét is.

Nemény András polgármester tájékoztatása szerint csak a létrejött konszenzus után került a testület elé a város költségvetése.

Elfogadtuk a város költségvetését. A nehéz helyzetben is megtartjuk értékeinket és még az út- és járdafelújítási programot is folytatjuk. Tesszük, amit tudunk. Éljen Szombathely- írta közösségi oldalán a polgármester.

Az idei év költségvetésében is jelentős megtakarítások szerepelnek, de az Éljen Szombathely Egyesület által benyújtott költségvetésben, továbbra sem mondanak le az út- és járdafelújításokról, valamint a város lakói számára fontos rendezvényekről.

Idén is megrendezik a hagyományos Savaria Karnevált, aminek már meg is van a hivatalos időpontja.

Fotó: szombathely.hu