2023.12.02., szombat - Melinda, Vivien
Szombathely: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Okos eszközökről egyeztetnek Szombathelyen

frisshirek.hu | 2023. február 23. - 11:05
Okos eszközökről egyeztetnek Szombathelyen

A várossal partneri kapcsolatban lévő finn Lappeenranta városból érkező delegációt a Városházán fogadták a szombathelyiek.

A digitalizáció fejlesztése fontos szerepet játszik a város mostani vezetésénél. Bokányi Adrienn tanácsnok szívügye az ilyen irányú fejlesztés, amiben támogatást kap a város vezetésétől is. A cél egy erős, modern, de otthonos és megbízható város kialakítása.

Lappeenranta testvérvárosunkból érkező delegációt fogadtunk ma a Városházán. A városüzemeltetéssel és okos város megoldásokkal foglalkozó finn szakemberek bemutatták nekünk, annak a digitális platformnak a működését, amely valós idejű adatokat gyűjt, mutat és elemez a város üzemeltetésével, forgalmával, környezeti hatásaival kapcsolatban. Megbízható előrejelzéseket készít, és nagymértékben segíti a döntéshozatalt.

Megosztottuk mi is a saját tapasztalatainkat, terveinket és futó projektjeink részleteit a városüzemeltetés, a tömegközlekedés, illetve a fenntartható és okos városfejlesztések kapcsán. Jövőbeni konkrét együttműködési lehetőségekről is egyeztettünk, európai uniós források lehívása érdekében. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat online módon fogjuk folytatni – írta közösségi oldalán a tanácsnok.

Fotó: Facebook / Bokányi Adrienn