2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Okos eszközökről egyeztetnek Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. február 23. - 11:05
Okos eszközökről egyeztetnek Szombathelyen

A várossal partneri kapcsolatban lévő finn Lappeenranta városból érkező delegációt a Városházán fogadták a szombathelyiek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A digitalizáció fejlesztése fontos szerepet játszik a város mostani vezetésénél. Bokányi Adrienn tanácsnok szívügye az ilyen irányú fejlesztés, amiben támogatást kap a város vezetésétől is. A cél egy erős, modern, de otthonos és megbízható város kialakítása.

Lappeenranta testvérvárosunkból érkező delegációt fogadtunk ma a Városházán. A városüzemeltetéssel és okos város megoldásokkal foglalkozó finn szakemberek bemutatták nekünk, annak a digitális platformnak a működését, amely valós idejű adatokat gyűjt, mutat és elemez a város üzemeltetésével, forgalmával, környezeti hatásaival kapcsolatban. Megbízható előrejelzéseket készít, és nagymértékben segíti a döntéshozatalt.

Megosztottuk mi is a saját tapasztalatainkat, terveinket és futó projektjeink részleteit a városüzemeltetés, a tömegközlekedés, illetve a fenntartható és okos városfejlesztések kapcsán. Jövőbeni konkrét együttműködési lehetőségekről is egyeztettünk, európai uniós források lehívása érdekében. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat online módon fogjuk folytatni – írta közösségi oldalán a tanácsnok.

Fotó: Facebook / Bokányi Adrienn