2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Veiczer Krisztiánnal, a törökországi hőssel találkozhattak Sárváron

frisshirek.hu, 2023. február 22. - 14:24
Veiczer Krisztiánnal, a törökországi hőssel találkozhattak Sárváron

A Sárvár Arénában tartottak közönségtalálkozót kedden este, Veiczer Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesterrel, aki a török földrengés utáni munkálatokban vett részt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A HUNOR mentőcsapat tagjaként vett részt a mentési munkálatokban Veiczer Krisztián, aki az átlag hétköznapokon a sárvári tűzoltócsapatot erősíti gépjárművezetőként.

Tegnap este beszámolót tartott törökországi tapasztalatairól és a mentési munkálatokról.

A közönségtalálkozón Szabó Zoltán alpolgármester, mentőtiszt és dr. Fonyó Roberta újságíró kérdezte a Hunor Mentőszervezet sárvári tagját a mentőakció során látottakról, érzéseiről, élményeiről és olykor megrázó tapasztalatairól. Veiczer Krisztián a mentés során általa készített fotókkal illusztrált a beszámolót.

A Sárvár Aréna mozija első alkalommal adott helyet ilyen közönségtalálkozónak, amelyen vetített képek is kísértek a beszélgetést. Bízunk abban, hogy a jövőben is lesznek hasonló rendezvények a kiváló adottságú helyszínen.

Krisztián a beszélgetés végén azt mondta, hogy jó volt magyarnak lenni Törökországban. Mi erre csak azt tudjuk írni, hogy jó volt magyarnak lenni ezen a közönségtalálkozón. Példát kaptunk hazaszeretetből, önfeláldozásból, áldozatkészségből. Nemcsak egy város, de egy egész ország hősként tekint a katasztrófa sújtotta területen életüket kockáztató mentőegységek tagjaira, így Veiczer Krisztiánra is – számolt be az eseményről a Sárvár Lendületben Facebook oldal.

A rendezvényen a hős tűzoltó átvehette Sárvár Város Önkormányzatának emléklapját, amit a város lakóinak elismerése jeléül a polgármester személyesen adott át.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben