2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Saját autómosót kap 35 millióért az állami média Óbudán

frisshirek.hu, 2023. február 21. - 20:30
Saját autómosót kap 35 millióért az állami média Óbudán

Autómosó épül a Médiaszolgáltatás Támogató-és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai telephelyén - írja az rtl.hu egy, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumra hivatkozva. 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A mosószerkezetet a GIA-Hungária Kft.-től vásárolják csaknem 35 millió forintért - ebben benne van az üzembehelyezés, a karbantartás, plusz egy év garancia. A gyártóbázison használt autók tiszítását fogja elvégezni az önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosó. Műszaki leírása szerint, ha napi 8 órában üzemel, 15-20 darab autó tiszítására képes. Mivel a kiírásban ez kimondott kérés volt, így vélhetően teljes kapacitással fog üzemelni a berendezés, mindehhez egy épületet kell átalakítaniuk. Most ehhez keresnek kivitelezőt. Ha éppen ön lenne az, jelentkezzen, hátha nem adott cégre történt ez a kiírás is, mint az szokott lenni: 

„A meglévő padlót és az alatta levő kavicságyat, földet vissza kell bontani a jelzett helyen, hogy az ülepítő vályút ki lehessen alakítani. A visszabontás mérete: 75x830, 77 cm mély” - olvasható a felhívásban. Kitérnek arra is, hogy a gépészeti csövek miatt szükséges felbontani a padlót és az aszfaltburkolatot. A tartózkodó, takarító, raktár és gépészeti helyiség részére egy mini frisslevegős egységet terveznek, amely „a friss levegőt a kültérből szívja, az elhasználtat a csarnoktérbe dobja ki.”

A lap kérdéseket intézett a közmédiához azzal kapcsolatban, hogy a saját autómosó üzemeltetéséhez vesznek-e fel alkalmazottat, és persze mennyibe kerül mindez a költségvetésükből. Egyelőre válasz nem érkezett.

Nem ez az első újítás az épületben, a székházat golyóálló üvegből készült, érzékelőkkel felszerelt zsilipkapuk védik, sőt szoftverrel figyeltetik a közmédia munkatársainak aktivitását, amely mind az egérmozgást és a megnyitott honlapokat is érzékeli.  

Fotó: pixabay.com