2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Összefogtak az ellenzéki pártok Orbán Viktor ellen

frisshirek.hu, 2023. február 21. - 15:25
Összefogtak az ellenzéki pártok Orbán Viktor ellen

Orbán Viktor miniszterelnök vessen véget az LMBTQ társadalom összemosásának a pedofil bűntettet elkövetőkkel! - kezdik ezzel a felszólítással a Sokszínű Magyarország címmel közzétett nyilatkozatát három ellenzéki párt képviseletében Bedő Dávid (Momentum), Kunhalmi Ágnes (Magyar Szocialista Párt) és Tordai Bence (Párbeszéd Magyarországért).

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ellenzéki pártok Orbán Viktor múlt vasárnapi évértékelőjének zárásakor elhangzottak miatt emeltek szót. A miniszterelnök beszéde végén felhozta a napokban a sajtót bejáró ügyet, amely szerint egy férfi, aki Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában dolgozott szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves diákjával. A rendőrség által is nyomozott ügyben - amelyről a frisshirek.hu-n is hírt adtunk - a férfi ezen tevékenységét a közösségi médiában is népszerűsítette.

Ezzel kapcsolatban az említett ellenzéki pártok leszögezik, hogy a férfi tette egyértelműen elítélendő és teljes mértékben támogatják a lehető legszigorúbb fellépést a pedoíliát elkövetővel szemben.

Arra is felhívják azonban a figyelmet, hogy

az LMBTQ társadalom és a pedofil bűncselekményt elkövetők nem említhetőek egy lapon.

Az ellenzéki pártok ezt követően felidézik, hogy a kormány értékelésük szerint a nemzetközi porondon elszigetelődött, az uniós forrásokhoz pedig a magyar polgárok a kormány által előidézett jogállamisági problémák miatt nem jutnak hozzá. Ezt a helyzetet fokozza az úgynevezett gyermekvédelmi törvény, amelyet a politikusok propagandatörvénynek neveznek inkább, és amelyet ellen az Európai Bizottság keresetet nyújtott be az Európai Bíróságon.

Mondjuk ki: Orbán Viktor és kormányának fontosabb, hogy a magyar társadalmat kettévágja és megalázzon több, mint fél millió magyart, csak azért, mert szexuális preferenciájuk alapján másként élik magánéletüket

- jelentik ki az ellenzéki pártok, amellyel szemben felidézik, hogy a kormányfő ezzel párhuzamosan meglátásuk szerint nem érdekelt az oktatási rendszer problémáinak megoldásában, az egészségügy megreformálásában, a legmagasabb EU-s infláció letörésében, a megélhetési válság enyhítésében és a magyar bérek felzárkóztatásában.

A Sokszínű Magyarországért képviselőcsoport határozott álláspontja szerint a magyar miniszterelnök nem beszélhet kirekesztő módon és homofób hangnemben 600 ezer honfitársunkról, "és nem fordíthatja szándékos félinformálással és gyűlöletkeltés eszközeivel egymás ellen a magyar társadalom tagjait".

Vessen véget a magyar kormány az LMBTQ társadalom összemosásának a pedofil bűntettet elkövetőkkel!

- zárták közleményüket. Orbán Viktor évértékelőjéről készült összeállításunkat a frisshirek.hu-n az alábbi linken olvashatja.

A kiemelt kép forrása: a Sokszínű Magyarországért képviselőcsoport Facebook-oldala