2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Brutál autós üldözés zajlott Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. február 21. - 15:40
Brutál autós üldözés zajlott Szombathelyen

Filmekbe illő jelentek közepette fogott el a szombathelyi rendőrség egy férfit, akinek jogosítványa nem volt, de a többi iratát a kocsijában hagyta.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A bemutatott videón - amelyet egy járőrautó kamerája rögzített - az látható, hogy az Audi vezetője nagy sebességgel halad a forgalmas belvárosi utcákon, járművével lassítás nélkül áthajt több kereszteződésen, figyelmen kívül hagyja a tilos jelzéseket, nem ad elsőbbséget, többsávos úton szlalomozva kerülgeti a többi járművet, a záróvonalat átlépve áttér a menetirány szerinti bal oldalra, hirtelen fékezésre kényszeríti a vele szemben szabályosan közlekedőket.

    László Péter alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, hogy az eset február 9-én történt.

    Tájékoztatása szerint kollégái azért kezdték - megkülönböztető hang- és fényjelzést használva - követni az autóst és próbálták megállítani a járművet, mert szemtanúi voltak annak, ahogy áthajtott egy piros lámpán.

    Hozzátette: az ámokfutó autós a szabályokat tudatosan megszegve, sűrűn lakott forgalmas utcákon haladt, olyan helyen, ahol két általános iskola és egy gyógyszertár is volt a közelben. Láthatóan nem akart megállni a rendőri felszólításra, sőt egyre növelte a sebességét.

    A járőrautó parancsnoka végül úgy döntött, hogy a közlekedők biztonsága érdekében felhagy a követéssel, közben rádión értesítette a központjukat.

    Bercse László alezredes, a szombathelyi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrök néhány percen  belül rátaláltak a keresett autóra, ami akkor már üres volt, viszont a sofőr siettében a járműben hagyta okmányait, így rövid időn belül elfogták.

    Mint kiderült, a férfinak nem volt jogosítványa, hasonló bűncselekmény elkövetése miatt eltiltották a járművezetéstől, sőt "reintegrációs őrizet" alatt állt, nyomkövető volt a lábán. Az újabb büntetőeljárás eredményét már a büntetés-végrehajtási intézetben várhatja - fűzte hozzá az alezredes – adta hírül az MTI.

Fotó: police.hu