2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kaotikus a helyzet a kőszegi uszoda ügyében

Hajmási Judit, 2023. február 17. - 12:00
Kaotikus a helyzet a kőszegi uszoda ügyében

Megy az egymásra mutogatás, a hátrafele nézegetés, és a terelés. Még a kormányzati propaganda alá tartozó megyei lap sem talált felmentést a helyzetre. Egyre nagyobb a káosz és egyre kisebb az esély, hogy a kőszegi uszoda újra kinyisson.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról már korábban is beszámolt a frisshirek.hu oldal a januári viharban látványosan megrongálódott az uszoda tetőszerkezete, így már a laikusok számára is nyilvánvalóvá vált, hogy bizony az a létesítmény nem fog mostanában újra kinyitni.

Teljes joggal igénylik a helyiek, hogy legalább tájékoztatva legyenek az épület kapcsán, de még ebben is csak a ködösítés megy.

Miközben a város polgármesterének közösségi oldalán hetente jelenik meg újabb és újabb fotó frissen átadott járda, vagy játszótér kapcsán, addig az uszoda állapotáról mély hallgatás van.

Még a kormányközeli vaol.hu kérdésére sem érkezett érdemi válasz.

Kőszeg önkormányzata közvetlenül sem tulajdonosként, sem fenntartóként vagy üzemeltetőként, sem finanszírozóként nem illetékes a kőszegi uszoda ügyében, szögezte le Básthy Béla polgármester – a vaol.hu kérdésére.

Eközben a városban egyre nagyobb a felháborodás, mondván értenek ők mindent is, hogy a város se nem üzemeltető, sem nem tulajdonos, de attól még Kőszegen csúfkodik a torzó, és a kőszegieknek nincs hova úszni járni.

Az egyik kőszegi vállalkozó elmondása szerint, a vihar okozta kárt akár fel is lehetne használni, de nem tudni, hogy milyen biztosítás volt az épületen, illetve hogy volt-e egyáltalán biztosítása?

Egyelőre tehát még a kanyarban sincs a megoldás, hogy mi lesz a sorsa az uszodának.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület