2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Összeült a Civil Fórum Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. február 16. - 12:40
Összeült a Civil Fórum Szombathelyen

Nemény András polgármester február 15-re hívta össze a Civil Fórumot, ahol megvitatták az önkormányzati támogatást, a civil koncepció felülvizsgálatát és pályázati lehetőségeket is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szerdai megbeszélésen a városvezetés tájékoztatást adott a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról, a Kulturális és Civil Alap pályázatáról és a civil koncepció felülvizsgálatáról is. Elhangzott: a civil alap 12 milliós összegén kívül külön soron 51 millió forinttal támogatja a város a kulturális civil szervezeteket, emellett a városvezetés idén is havonta 800.000 forintot ad a saját fizetéséből civil szervezetek részére.

Az eseményen a polgármester mellett részt vett Horváth Soma alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke – olvasható a szombathely.hu oldalon.

A Civil Fórum keretein belül a város vezetése rendszeresen egyeztet a városi civil szervezeteket érintő ügyekben.

Fotó: szombathely.hu