2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Két új körforgalom épül Szombathelyen

Hajmási Judit, 2023. február 10. - 13:50
Két új körforgalom épül Szombathelyen

Nemény András szombathelyi polgármester videós üzenetben jelentette be, hogy a felújítási munkálatok mellett idén várhatóan még két új körforgalom épülhet meg a városban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

461 millió forintból újul meg hamarosan a Vörösmarty-Szent Márton-Hunyadi csomópont, a Szent Gellért utcában és a Plázánál lévő körforgalom, valamint két új körforgalom is épül a városban: egy a kórháznál, egy pedig az Emlékmű alatt – olvasható a Szombathely MJV közösségi oldalon.

A bejelentést követően komoly vita alakult ki annak kapcsán, hogy a beígért fejlesztések és építkezések valóban 460 millió forintba kerülnek-e, vagy megoldhatók lennének kevesebb pénzből is, de abban teljes az egyetértés, hogy mindegyik beruházás fontos a szombathelyiek számára.

A kórháznál és az emlékműnél lévő kereszteződés is sokkal biztonságosabbá válik majd, ha megépül az új körforgalom – meséli kérdésünkre Jolika néni, aki a nagy hideg ellenére most is biciklivel érkezett.

Andrea szerint, aki közösségi oldalon sem rejti véka alá a véleményét: sokkal több mindent meg tudott volna már csinálni korábban is az önkormányzat, ha a kormányzat nem vonta volna el tőlük a pénzt. De nagyon örül, hogy végre elkészülhet a beruházás.

Attila, aki rokkantnyugdíjas, ugyanakkor azt mondta, hogy szerinte az elvonások idején jobban kellett a kormánynak a pénz, hogy megállítsa a migránsokat, meg a járványt, mint a városnak, így ő egyáltalán nem bánja, hogy csak most épül meg a körforgalom, mert lám, végül is elkészül.

Fotó: Facebook / Szombathely MJV