2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Vas megyébe látogatott a fejlesztésért felelős kormánybiztos

Hajmási Judit, 2023. február 09. - 14:40
Vas megyébe látogatott a fejlesztésért felelős kormánybiztos

Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánybiztos a soproni kihelyezett kormányülést követően tett látogatást, Bükön, Kőszegen és Sárváron. Mindhárom településen felkereste az önkormányzatok vezetőit is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kihelyezett soproni kormányülést követően Czunyiné Dr. Bertalan Judit és Ágh Péter országgyűlési képviselő, viziteltek a vasi városokban.

Igazán elragadó város. Azért lehet csak csupa legekben írni róla, mert egyedülálló. Nincs is éppen ezért versenytársa. Minden településnek van történelme, hagyományai, hangulata, sőt még lelke is, de Kőszeg elvarázsol, beszippant, és fogva is tart.

Nem csupán a történelmi múltja, annak a súlya, hanem a bája, a szépsége is figyelemre méltó.

Ágh Péter képviselőtársam és Béla Básthy polgármester úr büszkén mutatták meg az elmúlt esztendők fejlesztéseit, a folyamatban lévő beruházásokat és a város terveit – írta közösségi oldalán a látogatásról a kormánybiztos.

A látogatás során megtekintették a Nestlé Hungária Kft. Büki gyárát, ahol Tompa Gábor, Nestlé Hungária Kft. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója és Németh Sándor Bük polgármestere fogadta őket. Védőfelszerelésbe öltözve ellenőrízték a gyártósorokat, és a modern felszereléseket.

A gazdaság növekedése a térség növekedését is jelenti, a települések és a gyár, a termelés együttélése feladatokat ad. Az önkormányzatnak helyben, az államnak a megfelelő infrastruktúra kialakításában való együttműködésben – számolt be a gyárlátogatásról Czunyiné.

Sárvár kapcsán mindjárt egy nosztalgikus szlogennel kezdett a helyszínre érkező politikus, amit aztán Facebook oldalán is felhasznált:

Kinek ne jutna eszébe – persze egy bizonyos kort már bírnunk kell – a reklám, még a zenéje is: „Köszönjük néked Sárvár, sárvári termálkristály!”?

Az, hogy a vizitáláson és közös fotókon kívül történt-e érdemi egyeztetés a városok vezetőivel, az egyelőre nem derült ki. A kötelező fotók mindenesetre elkészültek a látogatás során.

Fotó: Facebook / Czunyiné Dr. Bertalan Judit