2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Két vasi tűzoltó is van a török mentőcsapatban

frisshirek.hu, 2023. február 07. - 16:26
Két vasi tűzoltó is van a török mentőcsapatban

Két vasi tűzoltó is van a török földrengés áldozatait mentő magyar csapatban a Hunorban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A mentőcsoporttal tartott Törökországba Ökrös Árpád tűzoltó őrnagy, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadója - írta meg közösségi oldalán Balázsy Péter Vas megye jegyzője.

Még a sárvári polgármester is közösségi oldalán tette közzé a hírt, hogy sárvári tűzoltó is van abban a delegációban, amely elutazott Törökországba.

Ahogy arról a frisshírek.hu is folyamatosan beszámolt, erős földrengés rázta meg tegnap éjjel Törökország és Szíria környékét, ami erőteljes utórengésekkel folytatódott a nap folyamán. A rengeteg áldozatot követelő tragédia helyszínére magyar delegáció is utazott. Ebben a csapatban kapott helyet Veiczer Krisztián sárvári tűzoltó is.

Veiczer Krisztián közel harminc éve dolgozik hivatásos tűzoltóként, e mellett a Jákfai Önkéntes Tűzoltó-egyesület parancsnoka, valamint tagja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő egységének, a Hunornak is – olvasható a Sárvár Lendületben közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben