2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Átadták a Wagner András sétányt Szombathelyen

Hajmási Judit, 2023. február 07. - 15:05
Átadták a Wagner András sétányt Szombathelyen

A fiatalon, balesetben elhunyt szombathelyi polgármester emléke előtt adóztak a város mostani vezetői.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hosszú hónapok munkája előzte meg a mostani névadó eseményt. Ahogyan arról a firsshírek.hu is beszámolt már tavaly télen Nemény András polgármester, és Czeglédy Csaba képviselő kezdeményezte, hogy közterület viselje Szombathelyen, az autóbalesetben elhunyt polgármester nevét.

Tegnap a szombathelyi önkormányzat közgyűlésén dr. Nemény András polgármesterrel közösen azt a javaslatot tettük, hogy születésének közelgő 100. évfordulója (február 10.) alkalmából állítsunk méltó emléket Göncz Árpádnak, a harmadik magyar köztársaság első köztársasági elnökének, valamint Szombathely rendszerváltás utáni első szabadon választott polgármesterének, Wagner Andrásnak azzal, hogy közterületeket nevezünk el róluk – írta a kezdeményezésről még 2022. januárjában a képviselő.

A Göncz Árpád teret már augusztus 20-án felavatták, de a Wagner sétány átadására mostanáig várni kellett.

Az átadást azért mostanra időzítették, mert így Wagner András születésének 70. évfordulóján tudták átadni a Csónakázótó melletti sétányt, amelynek mostanra felújítási munkálatai is lezárultak.

Egykori polgármesterünk családja, barátai és tisztelői társaságában felavattuk a Wagner András sétányt a Csónakazótónál. András kedves, derűs, barátságos ember volt, akinek a keze nyomát sok helyen viseli Szombathely, és akinek mindenkihez volt egy jó szava. Ma lenne 70 éves, emlékét mostantól örökre megőrzi a Wagner sétány – számolt be Nemény András közösségi oldalán az átadásról.

Wagner Anna az egykori polgármester lánya az alábbi szavakkal mondott köszönetet a város vezetőinek kezdeményezésére:

Köszönjük a család nevében a kezdeményezést és a megható, de örömteli Ünnepséget!

Az arra járok pedig mostantól a kihelyezett emléktáblán is megtekinthetik Wagner András rövid élettörténetét.

Fotó: Facebook / Nemény András.