2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Tarolt a vihar Vas megyében is a hétvégén

Hajmási Judit, 2023. február 06. - 13:59
Tarolt a vihar Vas megyében is a hétvégén

A hétvégi viharban megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók és az elektromos művek munkatársai, hogy megküzdjenek a szél által okozott problémákkal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az előrejelzéseknek megfelelően lecsapott az északi szél Vas megyére péntekről szombatra virradó éjszaka.

Szombaton közel száz kilométer per órás széllökések következtében a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak összesen 98 kárhelyszínen volt szükség a segítségére – írja a vasi katasztrófavédelem oldalán.

Az embert próbáló munkát volt, hogy nem is bírták a helyi erők, ilyenkor messzebbről kaptak segítséget.

Kéménytűz, fakidőlések, viharkárok Celldömölk, Vönöck, Kemenespálfa, Külsővat, Csögle, Vönöck, Boba településeken. Köszönjük a lakosság türelmét. Ahova nem tudott valamelyik celli egység - más helyeken való bevetése miatt - mielőbb kiérni, oda Köcski, Sárvári, Egyházashetyei, Jánosházi, Pápai Tűzoltók érkeztek. Köszönet nekik is a gyors segítségért – írja közösségi oldalán a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság.

A nagy viharban megsérült a kőszegi uszoda tetőszerkezete is, így az eddig is használhatatlan objektum, most már balesetveszélyes is lett. A frisshírek.hu is megírta korábban, hogy a 2000 évek elején épített uszoda mostanra már állami tulajdon lett.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület fotóiból jól látszik, hogy a vihar alaposan megtépázta az épület tetőszerkezetét.

Elmondhatjuk tehát, hogy a hétvégi vihar alaposan próbára tett bennünket, de mindenki tette, amit tudott, hogy minél kisebb legyen az elszenvedett kár.

Fotó: Vas.katasztrófavédelem.hu