2024.04.16., kedd - Csongor
Szombathely: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

A munkások védőszentje beszédet tartott - évadnyitót tartottak a szocialisták

Hajmási Judit | 2023. február 03. - 14:05
A munkások védőszentje beszédet tartott - évadnyitót tartottak a szocialisták

Ma délután tartotta évadnyitó rendezvényét az MSZP Budapesten. A rendezvényen részt vettek a győztes jászberényi képviselők és a szakszervezeti vezetők is.

Büszke magyarok és büszke európaiak közössége nevében köszöntöm Önöket. Egy olyan közösség – az MSZP – nevében, amely több százezer magyar képviseletében szólhat, és ezt a képviseletet hazafias kötelességének tartja

– nyitotta meg a rendezvényt Hiller István az MSZP választmányi elnöke.

Köszöntötte a helyszínen résztvevő jászberényi képviselőket, akik az MSZP tagjai. Balogh Bélát, Bethlendy Bélát, Dr. Kertész Ottót és Verseginé Utasi Erzsébetet, valamint a jelen lévő szakszervezetek vezetőit - a jászberényi időközi választásról a frisshirek.hu alábbi anyagát ajánljuk.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezetének elnökét, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnökét, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete szervezetfejlesztési alelnökét, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet Országos Választmányának elnökét, Országos Választmány tagját, Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét, a Pedagógusok Szakszervezete alelnökét, Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége elnökét és a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségét is.

Az első politikai beszédet Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke mondta el. Hosszasan beszélt a közelgő önkormányzati választásokról, és a közös indulás fontosságáról.

Nem fogjuk engedni, hogy a többszörös győztes polgármestereinket és önkormányzati képviselőinket kiszorítsák budapesti pártközpontokból. Nem lehet, hogy egyetlen párt vezére kényszerítse rá az akaratát egy egész közösségre

- idézte Dobrev Klára szavait a szocialista politikus. Hiller István a PestiSrácok által ráragasztott jelzővel konferálta fel Komjáthi Imrét, a "munkások védőszentjét".

Amikor a biztonságot hiányolom, olyan egyszerű dolgokra gondolok, mint hogy 2023-ban hadd menjek le úgy a boltba, hogy tudom: van tej. Van liszt, cukor. És had ne fogadjam el azt, hogy honfitársaim tömegének kell szembenéznie azzal, hogy nincs elég pénze arra, hogy az alapélelmiszereket megvegye

– beszélt a mai magyar helyzetről Komjáthi Imre. A párt határozott szándékaként a következő pontokat fogalmazta meg:

  1. legyen egy világos szolgáltatási kör, ami minden magyart megillet, amit az állam mindenképpen biztosít, hogy emberek tudjunk maradni.
  2. az állam egyet hátrébb lép, és azt mondja, hogy az alapvető élelmiszerekből nem szedek áfát. Nullás kulcs, nulla adó.
  3. Felzárkóztatjuk az alacsony nyugdíjakat és 13. havi juttatásként 205 ezer forintot minden nyugdíjas kapjon!

A pótszékekkel felszerelt terembe sem fér be mindenki, aki eljött többen az ajtón kívülről figyelik a rendezvényt. Azoknak, akik végképp nem fértek be, megnyitottak plusz egy termet, ahol kivetítőn követhetik az eseményt a kicsit csalódott résztvevők.

Hat gyerekem van, tisztességben és szeretetben nevelem őket. Ugyanaz az ajánlatom az országnak is, mint ami a mi nagy családunkat működteti.
Mindig lesz fedél a fejed felett, mindig meleg otthon vár. Lesz étel az asztalon. Cipőd nem lesz lyukas, kabátod sem széllel bélelt. Aki bántani akar, annak letöröm a derekát. Ápolunk, ha beteg vagy, lesz gyógyszer a bajra. Mindig meghallgatjuk a véleményed. Lehetsz, aki lenni akarsz. Tanulhatsz, megismerheted a világot, választhatsz magadnak életet, hasznos és boldog életet.
A nemzeted büszke lesz rád, és te is Magyarországra. Biztonságban járhatsz a magasban, mert apád mindig ott lesz, hogy elkapjon, megtartson, bíztasson.
Biztonságot a fiataloknak, a dolgozóknak, a nyugdíjasoknak! Biztonságot minden magyarnak

– zárta beszédét a párt társelnöke hatalmas tapsvihar közepette.

Tüttő Kata az utolsó felszólaló, aki azzal kezdi, hogy az EP választás és az önkormányzati választás olyan lesz, mint a sampon, kettő az egyben, és ő azt nem szereti.

Egyszerre kell majd beszélni, a háziorvosi rendszer hiányairól, és a kínai semlegesség kérdéséről is. Meg kell védenünk az önkormányzatokat! Meg kell védenünk a demokráciát, sőt vissza kell építenünk a demokráciát. Nincs erős Európa Magyarország nélkül

– folytatta a főpolgármester-helyettes.

A világ legélhetőbb városait évek óta szociáldemokraták vezetik, azért mert ők tudják, mi kell ahhoz, hogy jó legyen ott élni. A rendszerváltás óta először van baloldali főpolgármestere Budapestnek, és erre méltán büszkék lehetünk. Példát mutattunk a járványkezelésben, a bérlakásprogramban, a rezsitámogatásban. Ahol bezárták Budapesten a postákat, mi újra nyitottuk. A Fidesz kiűzte az EU-s zászlókat a középületekből, mi büszkén kitűztük őket. Ők azt mondják, hogy akinek nincs semmilye, az annyit is ér, mi azt mondjuk, hogy akinek több van, annak kötelessége segíteni azt, akinek kevesebb jutott.
Nekem ti vagytok az első és az egyetlen politikai közösség, és ebben a küzdelemben együtt fogunk menetelni

- zárta Tüttő Kata a beszédét.

A rendezvény végén közös színpadi fotóval zártak a szocialista politikusok, majd átsétáltak a pótterembe, hogy az oda szoruló érdeklődők se érezzék azt, hogy kirekesztettek lennének.

Fotó: mszp.hu