2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Rapport Richárd az éves minimálbér felét se kapta meg itthon

frisshirek.hu, 2023. január 29. - 21:20
Rapport Richárd az éves minimálbér felét se kapta meg itthon

Évi egymillió forintot kapott támogatásként a Magyar Sakkszövetségtől az immár román színekben versenyző Rapport Richárd – tudta meg közérdekű adatigényléssel Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Rapport Richárd, nemzetközi élvonalban versenyző sakkozó az éves minimálbér kevesebb mint felét kapta meg tavaly

– derült ki a Magyar Sakkszövetség adataiból, amit Szabó Tímea országgyűlési képviselő kért ki.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, tavaly szeptemberben jelentették be hivatalosan, hogy a legjobb magyar sakkozó, Rapport Richárd román színekben folytathatja pályafutását.

A magyar sakkszövetség tiltakozott a nemzetközinél, és próbált harcolni a játékos megtartásáért. Időközben a románok kifizették az 50 ezer euró – nagyjából 20 millió forintnak megfelelő – bánatpénzt, így Rapport már nekik sakkozik.

Egyébként – mint megírtuk – a Rapport-ügy kezelése miatt ketten is lemondtak az elnökségi tagságukról a sakkszövetségben.

A Telex cikke szerint Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Magyar Sakkszövetséghez fordult közérdekű adatigényléssel, hogy kiderüljön, pontosan mekkora támogatásokat nyújtottak az elmúlt évben Rapportnak.

A sakknagymester szégyenletesen méltatlan, mindösszesen egymillió forintos éves támogatási összegben részesült

– írta a képviselő vasárnap a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy

ez hozzávetőleg egy átlagos másodosztályú labdarúgó havi bére, a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves minimálbérnek – 2 008 800 forintnak – pedig kevesebb mint a fele.

Egyébíránt a Magyar Sakkszövetség arra kérte Szabót, hogy az amúgy közérdekű adatokat ne hozza nyilvánosságra.

Szégyelljék magukat, és gondolkozzanak el: Rapport és a Liu testvérek után kit veszítünk még el a korrupt sporttámogatások miatt?

– tette fel a kérdést Szabó Tímea.

Fotó: Facebook/Szabó Tímea oldala